Zoek

Kadetten-meisjes stuntten zich naar halve finales Beker van Vlaanderen

Baasrode – Op papier waren de kadetten-meisjes van krachtbalclub ’t Botterken kansloos in de kwartfinales van de Beker van Vlaanderen. Tegenstander ESV Aalst kon immers heel wat adelbrieven voorleggen. De nummer drie uit de nationale competitie was dan ook één van de absolute topfavorieten voor de Beker en hun aanhang verwachtte maar een ding: een walk-over en een logische plaatsing voor de halve finales. Maar zaterdagavond 16 februari spookte het weer op de magisch Molenberg te Baasrode.

Aalst stelde nochtans meteen zijn werpkracht tentoon in de aanvangsfase van de wedstrijd en wou snel komaf maken met de thuisploeg. Maar de Baasroodse defensie bood wonderwel een perfect antwoord op de werpkracht van Aalst. De Baasroodse tegenstoten daarentegen werden geduldig uitgebouwd wat na een gelijkopgaande beginfase resulteerde in een Baasroodse voorsprong die maximaal 6 punten bedroeg. Een overmoedig Aalst bekwam pas laat in de eerste helft van de schok. Een rugworp net voor de pauze luidde weliswaar de remonte in.

Na de rust drukte ESV door maar Karen Allart, Kimberly Geyselaers, Sandy Beirnaert en Leen De Clercq teerden op de verdiende voorsprong uit de eerste helft. Aalst kwam punt per punt terug, zoals een topteam waardig, en kwam zelfs opnieuw 19-20 voor. Een rugworp van Sandy Beirnaert zette de bordjes weer meteen in Baasroods voordeel om (21-20). Terwijl Aalst nog verder aandrong en opnieuw op gelijke hoogte (22-22) kwam, blesseerde Leen De Clercq zich in eigen doelgebied. Eén van de sterkhoudsters van het Baasroods team werd gedwongen door een enkelblessure de strijd onmiddellijk te staken.

Zowel verdediging als aanval dienden meteen hergeorganiseerd te worden. Aalst vatte hierdoor moed maar Sandy Beirnaert zorgde alsnog in de voorlaatste minuut voor de 23-22-voorsprong. Met nog een lange minuut op de klok en balbezit Aalst kon de wedstrijd nog alle kanten uit. Een lange uitgesponnen aanval kon nog zorgen voor verlengingen of zelfs winst indien Aalst zocht naar een rugworpkans en deze zou kunnen omzetten. Maar de ingevallen Tes Emanuel besliste er anders over en maakte de slotaanval van Aalst onschadelijk aan de middellijn. Baasrode veroverde de bal en hield de bezoekers in de eindfase bezig aan het eigen doelgebied.

Vreugde en hoogoplopende emoties na het eindsignaal want met de uitschakeling van ESV Aalst gaat er alweer een heel grote ploeg onderuit in Baasrode. Niet ESV Aalst maar wel ’t Botterken Baasrode gaat naar de halve finales van de Beker van Vlaanderen bij de kadetten meisjes. En dit na een glansprestatie en een 23-22-overwinning.