Zoek

Ministerraad erkent overvloedige regenval als algemene ramp

Dendermonde – De federale ministerraad besliste vorige vrijdag een aantal uitzonderlijke weersomstandigheden uit 2006 en 2007 te erkennen als algemene ramp. Het gaat daarbij onder meer om de overvloedige regenval op 16 juli vorig jaar in Essen, Kalmthout, en Kappelen, Berlare, Beveren, Dendermonde, Erpe-Mere, Hamme, Lede, Lokeren, Sint-Niklaas, Temse, Waasmunster, Wichelen en Zele.

Door de erkenning moeten de verzekeraars verplicht tussenkomen voor de schade die het gevolg is van overstromingen, opstuwen en overlopen van riolen in het kader van de verzekeringspolissen ‘brand eenvoudige risico’s’ waarin de dekking tegen natuurrampen als verplichte uitbreiding is opgenomen.

In Schoonaarde werd tijdens deze ramp het kamp van KSA Mater weggeblazen. Gelukkig raakte niemand gewond.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie