VPK moet afwatering Hoogtestraat in Oudegem herstellen

Oudegem – De Hoogtestraat in Oudegem, dat is het kleine straatje naast VPK Packaging, het straatje waarlangs fietsers naar Dendermonde rijden als de drukke Oudegemsebaan willen vermijden. Het is ook de straat die na regenbuien onder staat. Die straat is eigendom van de NMBS.

Barbara Pas, gemeenteraadslid en Kamerlid voor Vlaams Belang, kaartte dan ook het probleem aan bij minister van Overheidsbedrijven Inge Vervotte. “Na uitvoering van de werken aan de spoorlijn in het verleden werd de weg opengesteld aan het publiek”, zo leerde Pas uit het antwoord van de minister. “Door deze openstelling voor het publiek valt deze weg onder de wegenis van de stad.” En dus is het aan de stad Dendermonde om de straat te onderhouden. De NMBS schreef de stad hierover een brief.

De stad wijst op haar beurt VPK Packaging op hun verantwoordelijkheid. Immers, het Oudegemse bedrijf heeft op eigen initiatief de infiltratiegracht naast de straat gedempt en verhard met steenslag. Het gevolg: plassen bij regen. Die zorgen voor natte voeten voor voetgangers en fietsers èn creëren een onveilig situatie.

Piet Buyse stuurde namens het college van burgemeester en schepenen een brief aan het bedrijf. Daarin dringt het stadsbestuur er op aan baan en de gracht zonder uitstel “in oorspronkelijke toestand te herstellen” of er op zijn minst voor te zorgen dat de afwatering naar behoren werkt.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Vicaris valt 2 keer in de prijzen

De Dendermondse brouwerij Dilewyns werd vorige maand tijdens de Belgian Beer Awards bekroond met liefst 2 prijzen. “We behaalden de gouden medaille

Volkskunstgroep Reynout viert 75 jaar

Precies 75 jaar geleden beslisten enkele enthousiaste jongeren ook in Dendermonde een volkskunstgroep op te richten. Enkele maanden later werd Reynout boven

Geef een antwoord