Zoeken

VPK moet afwatering Hoogtestraat in Oudegem herstellen

Oudegem – De Hoogtestraat in Oudegem, dat is het kleine straatje naast VPK Packaging, het straatje waarlangs fietsers naar Dendermonde rijden als de drukke Oudegemsebaan willen vermijden. Het is ook de straat die na regenbuien onder staat. Die straat is eigendom van de NMBS.

Barbara Pas, gemeenteraadslid en Kamerlid voor Vlaams Belang, kaartte dan ook het probleem aan bij minister van Overheidsbedrijven Inge Vervotte. “Na uitvoering van de werken aan de spoorlijn in het verleden werd de weg opengesteld aan het publiek”, zo leerde Pas uit het antwoord van de minister. “Door deze openstelling voor het publiek valt deze weg onder de wegenis van de stad.” En dus is het aan de stad Dendermonde om de straat te onderhouden. De NMBS schreef de stad hierover een brief.

De stad wijst op haar beurt VPK Packaging op hun verantwoordelijkheid. Immers, het Oudegemse bedrijf heeft op eigen initiatief de infiltratiegracht naast de straat gedempt en verhard met steenslag. Het gevolg: plassen bij regen. Die zorgen voor natte voeten voor voetgangers en fietsers èn creëren een onveilig situatie.

Piet Buyse stuurde namens het college van burgemeester en schepenen een brief aan het bedrijf. Daarin dringt het stadsbestuur er op aan baan en de gracht zonder uitstel “in oorspronkelijke toestand te herstellen” of er op zijn minst voor te zorgen dat de afwatering naar behoren werkt.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie