Zoek

Minder vrachtwagens en verkeersborden

Dendermonde – Schepen van mobiliteit Bart Van Malderen (sp.a) wil deze legislatuur de leefbaarheid en veiligheid verhogen in de dorpskernen. Dit zal gebeuren door vrachtwagens te bannen uit woonstraten en te snoeien in de wir-war aan verkeersborden. “We zullen eerst beginnen met het goed afbakenen van de bebouwde kommen, per deelgemeente”, stelt Schepen Van Malderen. “Grembergen is eerst aan de beurt, omdat er daar binnenkort werken staan gepland”.

In Grembergen zal de bebouwde kom worden aangepast aan de bestaande toestand. In die bebouwde kom geldt een eenduidige maximum snelheid van 50km/u en worden de huidige zones 30 behouden. Wel kunnen bijkomende zones 30 in overleg met de bewoners ingevoerd kunnen worden.

Naast eenduidige snelheidsbeperkingen zal er ook iets gedaan worden aan het vrachtverkeer dat door het centrum van Grembergen steekt. “Doorgaand zwaar verkeer van meer dan 3,5 ton zal worden geweerd uit de bebouwde kom van Grembergen en het zal ook niet langer toegelaten zijn om voertuigen van meer dan 3,5 ton te parkeren in die bebouwde kom. Hiermee komen we tegemoet aan de bestaande vraag in bijvoorbeeld de Denstraat en de Oude Molenstraat”, laat Van Malderen weten. “Voorts zullen we ook het sluipverkeer in de Voortweg en de Veldlaan tegen gaan”.

Van Malderen zal zijn voorstellen voorleggen op de Gemeenteraad op 19 maart, die dan defintief kan beslissen over deze maatregelen. “Er wordt gewerkt met zones waardoor er minder verkeersborden nodig zijn, zo willen we de leefbaarheid en veiligheid verhogen. Zeker door de geplande werken in Grembergen zal er sluipverkeer ontstaan en dat willen we zoveel mogelijk tegen gaan. De stad zal de nodige tijd en middelen uittrekken om dit met de bevolking te communiceren, hiervoor komt er een hoorzitting”.

 

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Eén reactie

Geef een reactie