Zoek

Baasroodse offday kost belangrijke punten

Baasrode – Op papier moest het West-Vlaamse Sijsele een haalbare kaart zijn voor krachtbalclub ’t Botterken dit weekend. Baasrode won tijdens de heen ronde in Sijsele en beschikte deze keer over het thuisvoordeel. ‘t Botterken liep echter van bij het eerste fluitsignaal achter de feiten aan en zag Sijsele meteen tot 1-4 uitlopen.

Nadien kon er weliswaar gelijke tred gehouden worden tot 4-7 en benutte Baasrode later ook de kans om nog voor de rust te milderen tot 7-9.

Na de pauze hoopte de thuisaanhang natuurlijk op de ondertussen gebruikelijke Baasroodse remonte. Maar deze kwam er niet dit weekend. Integendeel, bij een 8-9-stand begon Baasrode pas echt te worstelen met zichzelf. Een sputterende aanval maakte het de bezoekers wel heel makkelijk. Sijsele bleef de aanvallen rustig uitspelen zodat er steeds naar Baasroods doelgebied werd afgezakt. Baasrode scoorde nog amper vier keer in de laatste 20 minuten en deed zichzelf de das om.

Baasrode – Sijsele 12-22.