Buurtbewoners helpen padden de straat oversteken

Dendermonde – De bewonders van De Dammenlaan, het wijkcomité De Dammen, Natuurpunt vzw, enkele vrijwilligers en het stadsbestuur stellen alles in het werk om padden en kikkers tijdens warme en vochtige nachten de straat over te helpen. De diertjes steken in de omgeving van De Dammenlaan en de Bijlokestraat de straat over op zoek naar hun paaiplaats.

Omdat veel dieren de overkant van de straat niet bereiken, zal op sommige avonden tussen eind februari en half maart de Bijlokestraat worden afgesloten voor alle voertuigen van zonsondergang tot ongeveer 23 uur. De bewoners van de Bijlokestraat kunnen uiteraard hun woning bereiken.

De organisatoren en het stadsbestuur hopen op begrip en medewerking te mogen rekenen bij deze paddenoverzetactie. Zij vrage de Bijlokestraat tijdens de trek te vermijden met de auto?

Meer informatie: www.dedammenlaan.be

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Editie brengt nieuws uit Dendermonde

Nieuwe planten ruil- en weggeefmarkt

Op 6 mei organiseren FERM en Tuinhier Grembergen opnieuw een planten ruil-en weggeefmarkt op het kerkplein in Grembergen. Kamerplanten, groente- en fruitplanten,

Geef een reactie