Zoek

Doe waar je zin in hebt!

Veerle Malschaert kennen we als balieflik Carla uit de VRT-serie ‘Flikken’. Veerle is ook stand up comedian. Binnenkort stelt ze haar eerste soloshow ‘Supermarkt Malschaert’ voor, niet toevallig genoemd naar de zaak van haar vader.

Veerle, hoe gaat het met je?
Veerle Malschaert: “Professioneel gaat het goed. Ik speel in voorprogramma’s van verschillende bekende stand up comedians. Ondertussen ben ik bezig met Flikken en vervolledig ik een voortgezette lerarenopleiding aan het conservatorium. Relationeel gaat het minder. Ik ben sinds oktober alleen en heb last van liefdesverdriet.”

Wat doe je buiten je professionele bezigheden? Welke hobby’s hou je er op na?
Veerle: “Mijn hobby is mijn werk. Ik ga graag uit en reis wel eens. Binnenkort ga ik beginnen met een gevechtssport, kickboksen of zo. Ik doe ook van mijn opleiding uit een sociaal artistiek project met lichtmentaal gehandicapten.”

Wat herinner je je uit je kinder- en jeugdjaren?
Veerle: “Ik ben opgegroeid op ’t Keur als dochter van de supermarktbaas. We hielpen veel in de zaak. Vele weekends en vakanties heb ik in de zaak gesleten. Later trok ik vaker de stad in. Ik ging uit naar Club Ckomilfoo. Ik herinner me ook dat ik goed moest opletten wat ik deed. Mijn vader wist al wat ik uitgestoken had, voor ik thuis kwam. De mensen kwamen dat direct vertellen in de winkel.”

Haalde je wel eens kattenkwaad uit?
Veerle: “Zeker! Op school herinneren ze me niet van televisie hoor! Ze herinneren vooral mijn grote mond. Het was altijd ambiance. We haalden typische grappen uit met de leerkrachten. Soms liep het wel eens uit de hand, zoals die keer toen er een vuilbak door het raam vloog.”

Waarom ben je toneel gaan studeren?
Veerle: “Ik kreeg de kriebels te pakken bij de Rosiers. In het vijfde jaar speelde ik ook mee met het schooltoneel. Toch dacht ik lang de zaak van mijn vader over te nemen. Ook thuis gingen ze daar vanuit. Uiteindelijk ben ik koppig doorgegaan met toneel, tegen wil en dank van velen, ook tegen die van mijn ouders. Tegen hun wil ging ik uiteindelijk op kot ik Gent. Ik kon mijn willetje doordrijven.”

Is je eerste soloshow ‘Supermarkt Malschaert’ gebaseerd op je leven?
Veerle: “Ja, het zal een rode draad worden door mijn show. Ik groeide op in de supermarkt. Ik heb er veel gezien en meegemaakt. Hiermee kan ik veel doen, uiteraard werd alles geactualiseerd en toegepast op zaken uit de hedendaagse actualiteit.“

Hoe kijk je terug op je supermarktjeugd?
Veerle: “Ik heb er veel gezien en geleerd. Ook de nadelen van een zelfstandige werden me duidelijk. Dat heeft me doen beslissen de zaak niet over te nemen. Ik heb er me wel lang schuldig over gevoeld. Mijn vader zijn levenswerk werd niet verder gezet. Ik heb er geen spijt van, ondanks dat mijn huidig beroep ook een harde wereld kent. Het is niet evident om als ‘gewone’ actrice werk te vinden, maar mijn eigen ding als stand up comedian geeft me meer werkzekerheid.”

Binnenkort komt ‘Flikken’ weer op televisie. Wat mogen we verwachten?
Veerle: “Eigenlijk mag ik daar niets over vertellen. Nu komt de voorlaatste reeks op televisie. Wij zijn volop bezig met de opnames van de tiende en de laatste reeks. Carla en Raymond worden héél gelukkig. Toch staat er nog het één en het ander te gebeuren en zullen ze nog verdriet kennen. Meer kan en wil ik niet verklappen.”

Wat zijn je toekomstplannen? Wat zou je echt nog graag doen in je leven?
Veerle: “Ik werk volop aan mijn eigen show, die op 17 en 18 oktober in première gaat in Gent. Kort daarna speel ik trouwens al in cultuurcentrum Belgica. Op lange termijn wil ik meer soloprojecten brengen en ook parttime gaan lesgeven. Ik hoop natuurlijk ook eens een grote rol te krijgen in een goede Vlaamse serie of sterke film. Daarnaast hoop ik ook nog aan enkele sociale artistieke projecten te kunnen meewerken, want dat werk is echt fantastisch.”

Welke boodschap wil je tenslotte aan onze lezers meegeven?
Veerle: “Leef gelukkig en gezond! Met gezond bedoel ik: doe waar je zin in hebt, ook al is dat niet gemakkelijk! Heb niet teveel angst voor wat moet, voor wat hoort en voor wat mag van anderen!”
(wr)

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie