Dendermondenaar Rudy brengt singles samen

Dendermonde –Anderhalf miljoen Belgen hebben volgens een onderzoek dat in juni verscheen geen vaste partner en men verwacht dat het aantal nog verder zal toenemen. Geen wereldnieuws voor Rudy en Chantal. Zij organiseren al vier jaar in onze streek party’s en etentjes voor singles.

Rudy is een Aalstenaar die al enkele jaren in Dendermonde woont. Hij kwam ongeveer vier jaar geleden met het idee op de proppen om een etentje voor zijn vrijgezellenvrienden te organiseren. Het werd een klinkend succes. Nu, vier jaar later, heeft Rudy een groep van bijna tienduizend singles uit alle windstreken die regelmatig aan zijn activiteiten deelnemen. Om alles te stroomlijnen werd Funatcafé in het leven geroepen en nam Rudy contact op met Chantal om samen het werk te verdelen.

De ongedwongen en spontane sfeer binnen de groep geeft Rudy als reden van het succes. “We zijn geen ledenvereniging en dus vragen we ook geen lidgeld. De kostprijs van onze activiteiten is de werkelijke kostprijs. Deelnemers betalen ook nooit aan ons, maar altijd rechtstreeks aan de zaaluitbater of restauranthouder”, vertelt Rudy. “Als we voor onze party’s een locatie zoeken, is het voor ons belangrijk dat er voldoende parkeergelegenheid is en dat de prijzen democratisch zijn. Bovendien willen we ook graag exclusiviteit zodat we alleen singles kunnen toelaten”, legt Rudy uit.

“Het is een uit de hand gelopen hobby. Er zijn nog organisatie die doen wat wij doen, maar zij hebben uitgesproken commerciële bedoelingen. Ik heb zelf een fulltime job en ik heb geen zin om ook nog eens ’s avonds heel hard te werken. Het moet vooral plezant blijven”, aldus Rudy. Funatcafé voert geen publiciteit. De meeste singles belanden via vrienden of kennissen bij de organisatie. “Dat is het bewijs dat onze aanpak werkt. Het enige wat we willen, is dat singles zich amuseren en de tijd van hun leven beleven”, vertelt Rudy.

Er zijn alsmaar meer singles en blijkbaar hebben die singles moeite om elkaar te ontmoeten. Is dat niet vreemd? Rudy: “Ik heb inderdaad de indruk dat veel singles zich terugtrekken uit het sociale leven. Ze hebben vaak een stresserende en tijdrovende job, maar het is belangrijk om af en toe ook plezier te kunnen maken. Singles moeten meer buiten komen en nieuwe mensen leren kennen. De rest volgt wel vanzelf.”

Elke maand organiseert Funatcafé een etentje voor ongeveer 200 singles in Den Notendijk. “Het is onvoorstelbaar hoe snel alle plaatsen zijn gereserveerd”, vertelt Rudy. “Nieuwe deelnemers worden door Chantal of mezelf onthaald en we stellen hen dan voor aan enkele aanwezigen, daarna loopt het meestal wel los. Na het eten staat de dansvloer propvol. Iedereen amuseert zich ongelofelijk. Je leert er mensen kennen die je anders nooit zou ontmoeten”, aldus Rudy. Op zaterdag 8 december organiseert Funatcafé een party in Het Fabriek in Baasrode. “Ik verwacht zo’n 600 singles voor een fantastische avond uit”, zegt Rudy.

Meer informatie www.funatcafe.be | info@funatcafe.be

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Circus Pipo in Dendermonde

Circus Pipo slaat binnenkort zijn tenten op in Grembergen. De voorstellingen vinden plaats van 11 tem 15 mei 2022 op het Raymond

Geef een antwoord