Zoek

Paaltjes tegen sluipverkeer

Dendermonde/Sint-Gillis/Grembergen – Om drukke kruispunten of werken te vermijden, durven we wel eens een sluipweggetje te nemen. Ook in Dendermonde zijn er op verschillende plaatsen ‘creatieve’ manieren om van A naar B te rijden. Om dat sluipverkeer tegen te gaan zijn paaltjes een beproefd middel. Er komen er in Sint-Gillis en Grembergen.

Op zijn weblog belooft schepen van mobiliteit Bart Van Malderen paaltjes op de verbinding tussen de Kroonveldlaan en de Leopold II-laan. “Deze ‘zachte’ verbinding is voor fietsers en voetgangers de ideale link tussen het station en het Sint-Blasius ziekenhuis. Soms proberen automobilisten ten onrechte deze weg te nemen. Om de veiligheid te garanderen zal de weg ter hoogte van de spoorwegbrug onderbroken zal worden door paaltjes te plaatsen zodat voertuigen niet meer door kunnen”, schrijft hij.

In Grembergen zal de stad de Voortweg afsluiten met paaltjes. Directe aanleiding zijn de wegenwerken in de deelgemeente. Leen Dierick schrijft op haar weblog: “Deze proefopstelling bestaat uit het plaatsen van paaltjes in de Voortweg ter hoogte van het kruispunt met de parallelweg aan de N41, zodat de weg er wordt afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Deze proefopstelling zal behouden blijven gedurende de duurtijd van de werken en kan bij een positieve evaluatie definitief worden ingevoerd. Dit voorstel werd alvast positief onthaald.”

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie