Search

Gemeenteraad keurt Nood- en Interventieplan goed

Dendermonde – Gisteren 19 maart keurde de gemeenteraad van Dendermonde het Gemeentelijk Nood- en Interventieplan (GANIP) goed. Dat plan dient om in een noodsituatie via een samenwerking van diverse ‘disciplines’ zo snel mogelijk de situatie te beheersen en te normaliseren.

Het plan zal niet alleen bij extreem groot onheil in de praktijk worden gebracht. “Incidenten hoeven niet steeds grootschalig te zijn. Naast grote rampen grijpen soms kleinere incidenten plaats waar diverse hulpdiensten moeten samenwerken om een efficiĆ«nte hulpverlening te verzekeren”, aldus het stadsbestuur.

Er zijn vijf functionele disciplines die gecoƶrdineerd moeten samenwerken bij incidenten. Dat zijn de hulpverleningsoperaties als brandweer en civiele bescherming, de diensten die instaan voor dringende geneeskundige hulpverlening, de lokale en/of federale politie, diensten die instaan voor logistieke steun en tenslotte mensen die zich bezighouden met informatie aan media en de bevolking. Al die mensen vlot laten samenwerken, daar draait het om.

Nu de gemeenteraad het GANIP goedkeurde, komt het terecht bij de provinciale overheid. Pas wanneer die zijn fiat geeft, is het plan uitvoerbaar in Dendermonde. Dan ook zal de stad de inwoners informeren over de precieze inhoud van het plan.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie