Zoek

Grote spelzoektocht met Natuurpunt

Vlassenbroek – Eddy de Egel is verzot op knapperige insecten. Rie het Konijn heeft het meer voor planten en veldbloemen. Alle kinderen die mee op natuur-avontuur willen, kunnen volgende zaterdag kunnen deze twee vrienden helpen met hun zoektocht naar voedsel. Vlassenbroek is die dag het decor van een grote spelzoektocht van Natuurpunt.

Naast eten voor Eddy en Rie is er die dag ook een echte schat te vinden. Bovendien gaan de kinderen ook op zoek naar waterdiertjes. De schat wordt eerlijk verdeeld onder alle deelnemertjes, de waterdieren krijgen na inspectie hun vrijheid terug.

Naast een grote spelzoektocht krijgen de kinderen in De Kleine Notelaar pannenkoeken een leest Patricia De Landtsheer voor uit haar verhalenboek over Heikje Heks. Met ‘Sirus en de vlierbessentoverfee’ van Marc De Bel als cadeau kan de dag niet meer stuk.

De organisatie van ‘Spelen in de Natuur’ is in handen van Natuurpunt, afdeling ’s Heerenbosch. Met hun zoektocht willen ze kinderen tussen 3 en 12 jaar oud laten kennis maken met de natuur in Vlassenbroek. Kinderen kunnen zonder begeleiding deelnemen, al zijn extra helpende handen en -vooral- ogen van (groot)ouders meer dan welkom.

Inschrijven kost 5 € en kan tot woensdag 9 april bij François Van Den Broeck (telefoon 0475/58 99 89 of 052/47 99 89, email francois.van.den.broeck1@telenet.be). Deelnemende kinderen worden verwacht op zaterdag 12 april om 14.00 uur aan de Kleine Notelaar in Vlassenbroek. Wie een schepnetje heeft, mag dat meebrengen.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie