Zoeken

Talentendag voor jonge voetballertjes

voetbaltalentendag.jpg

Dendermonde – Kris Collaert (foto) werd in september vorig jaar door KAV Dendermonde aangetrokken om het sportief beleid van de jeugdafdeling voor zijn rekening te nemen. Hij was eerder als jeugdtrainer aan de slag bij AA Gent en VW Hamme en heeft een pak ervaring.

Het is zijn opdracht om de jeugdwerking uit te bouwen tot een stevig fundament van de Dendermondse voetbalclub. Om dit te realiseren, is hij met zijn team op zoek naar aanstormend jong voetbaltalent en plant hij op zondag 13 april een ‘Voetbaltalentendag’.

“We zijn begonnen met het uitwerken van een duidelijke missie. De belangrijkste vraag is welke richting willen we uit? Waar willen we binnen vijf jaar staan met de jeugdwerking en de club? Op basis daarvan hebben we de interne structuur uitgetekend. Alleen als iedereen in de club op dezelfde manier dezelfde richting uitgaat, kan het een blijvend succes worden. We hopen dat deze aanpak binnen de jeugdwerking vruchten afwerpt, zodat later de hele club op dezelfde manier kan worden georganiseerd”, vertelt Kris Collaert enthousiast.

“We hebben onder meer ook voorgesteld een sportieve commissie op te richten die de sportieve beslissingen van de club moet coördineren. Op die manier kan je een samenhangend sportief beleid voeren. We willen voor de jeugdwerking ook een scouting apparaat invoeren om nieuw talent te spotten”, licht Kris Collaert zijn toekomstplannen toe.

In dit kader organiseert KAVD op zondag 13 april vanaf 9.30 uur een “Voetbaltalentendag”. Deze talentendag vindt plaats op het A-terrein aan de Bakkerstraat in Grembergen. Deelnemen is gratis. “Alle jongens en meisjes tot tien jaar zijn welkom om hun voetbaltalent te tonen. Ook kinderen die nog nooit hebben gevoetbald zijn welkom. Het belangrijkste is dat deze kinderen plezier beleven aan het voetbal. Aan de hand van een leuke, gevarieerde training bekijken we de vaardigheden van de kinderen”, aldus Kris Collaert.

Meer informatie: 0474 97 88 14.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie