Search

BH-kunstwerk in justitiepaleis

Het BH-kunstwerk Amuleti degli Angeli is tot eind april te bewonderen in de inkomhal van het Dendermondse justitiepaleis. Het werk is gemaakt naar aanleiding van de  sensibilisatiecampagne ‘Boezemblues’ tegen borstkanker.

Kunstenares Inge Heyvaert selecteerde zo’n 400 oude bh’s op basis van hun kleur en textuur. Met de hand naaide ze ze aan elkaar. Hun betekenis als beschermende en steunende boezemkracht nam daardoor toe.

Bij Vrouwe Justitia staat het werk op zijn plaats, denkt Inge Heyvaert. Immers, de vraag dringt zich op of het rechtvaardig is dat een ziekte zoals borstkanker bestaat, een ziekte die de meest pure levenbron aanvreet. Vanaf mei verhuist het werk tijdelijk naar het ziekenhuis AZ St.-Blasius als een hulde aan de wetenschap. Daarna komt het Dendermondse Sociaal Huis aan de beurt.

Het stadsbestuur Dendermonde, LOGO en de Dendermondse vrouwenverenigingen danken alle mensen die samen zovele boezemlapjes hebben geschonken. De italiaanse titel, vrij vertaald “Amuletten van de Engelen”, gaat over hen… en iedereen, aldus Inge Heyvaert.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie