Zoek

25ste Goliath-actie in en om Dendermonde

Dendermonde – Afgelopen nacht hield de politie een grootschalige controleactie in en om Dendermonde. Daarbij zijn zeven personen ter beschikking van het parket gesteld.

De Goliath-actie kaderde in de strijd die lokale en federale politie voeren tegen inbraken in woningen en voertuigen, rondtrekkende dadergroeperingen, car- en homejackings, ramkraken en gewapende overvallen. Daarnaast viseerden de politieagenten ook inbreuken inzake vreemdelingenwetgeving, zwaar vervoer en het sturen onder invloed van alcohol en de illegale internationale drugstrafiek.

In totaal werden 601 personen en 667 voertuigen gecontroleerd. Zeven personen zijn opgepakt voor verkoop van drugs, poging tot auto-inbraak, diefstal met geweld en wapenvertoon. Ook vijf geseinde personen liepen tegen de lamp.

Bovendien zijn zeven voertuigen in beslag genomen en werden vier verboden wapens buit gemaakt. De politie vond ook drugs: 70 gram heroïne, 3 gram marihuana en kleine hoeveelheden cannabis, cocaïne en weed.

Aan de actie, de vijfentwintigste van zijn soort sinds 1998, hebben alle lokale politiediensten van het arrondissement Dendermonde deelgenomen. In totaal waren er 207 politiemensen op de been, inclusief aspirant-inspecteurs van de Oost-Vlaamse Politieacademie.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie