Zoeken

Twee wielerweekends op rij in Baasrode

Baasrode – Morgen, 13 april, is het niet alleen Parijs-Roubaix, ook in Baasrode zal er gekoerst worden. De BVWB, de Belgische Vrije Wielersbond, organiseert er drie wedstrijden van 50, 57 en 64 kilometer.

Ook volgende week, op zaterdag 19 april, is Baasrode in de ban van het wielrennen. Dan is het de beurt aan VWF, de Vlaamse Wielerfederatie, om een wedstrijd te organiseren. In verschillende categorieën rijden de renners dan 54 of 66 kilometer.

Het spreekt voor zich dat wie die dagen in Baasrode komt rekening moet houden met de doortochten van de renners. Vanaf één uur voor de wedstrijd tot wanneer alle renners zijn aangekomen mag geen enkel voertuig stilstaan of parkeren langsheen het parcours. Doorgaand verkeer zal een omleiding langs het Hoogveld en de Mandekensstraat moeten volgen.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Eén reactie

  1. Ik ben zo iemand die zich helaas vandaag in Baasrode mag gaan aanmelden, ik moet in de Sint-Ursmarusstraat zijn, waar de finish en de start is. Simpelweg omdat ik deelneem aan een Vlaams evenement samen met het stadsbestuur, meer bepaald erfgoeddag. Vraag mij af welke debiel aan’t stadsbestuur de goedkeuring heeft gegeven voor die wedstrijd… Konden ze het niet gisteren hebben gereden? Of volgende week zondag ofzo? Nee, exact de dag dat het erfgoeddag is, of wat had je gedacht van in de voormiddag ofzo rijden? Nee hoor, vanaf 13 uur, tiens… dat uur komt me bekend voor… ahja, juist net op dat moment is het Hof van Peene maar pas open. Bovendien liggen zowel het Hof van Peene als het Scheepvaartmuseum in de Sint-Ursmarusstraat waar de start en de finish dus is. Kan ik vanmiddag naar daar rijden, daar dan nog een parkeerplaats vinden ed.

    Dat de BVWB van erfgoeddag nog niet heeft gehoord en net op die dag (erfgoeddag komt van Vlaanderen uit trouwens) hun rondjes wil rijden kan ik nog enigzins begrijpen, maar een stadsbestuur, dat toelating daarvoor geeft?

    Toppunt van al, in de folders van erfgoeddag staat er geen enkele waarschuwing, ik heb het geluk dat ik in Baasrode werk en de bewonersbrief op’t werk heb gehad, en anders had ik het hier nu ook gelezen… Maar mensen die dat niet weten, die beslissen om van middag met het gezin naar erfgoeddag in Baasrode te gaan zitten gevangen, hetzelfde voor de gezinnen die vanuit Baasrode naar de tentoonstellingen ed. in Dendermonde gaan.

Geef een reactie