Zoek

Leerlingen schenken 1.000 euro aan Cliniclowns

zwijvekecliniclowns.jpg

Dendermonde – De leerlingen van de middenschool Zwijveke toonden hun goed hart en zamelden meer dan 1.000 euro in voor Cliniclowns. Het geld werd opgehaald tijdens een lessenmarathon.

Een paar weken geleden stelden de leerlingen van de klas 2A van middenschool Zwijveke tijdens een les Nederlands voor een benefiet voor de Cliniclowns te organiseren. “We konden daar moeilijk neen op zeggen, meer nog, de organisatie van zo’n benefiet past perfect binnen d eindtermen van veel vakken”, aldus directeur Nick Van kerckhoven.

Het project kreeg de naam “25 uur van Zwijveke ten voordele van Cliniclowns” en vond plaats van vrijdag 11 april tot zaterdag 12 april. Alle leerlingen en/of hun ouders konden intekenen op een peterlijst. Ze sponsorden de leerlingen per uur voor een bepaald bedrag. De hele dag werd er ook een carwash georganiseerd. Alle leerlingen en ouders van de school werden ook uitgenodigd om de actie af te sluiten met een groot ontbijt.

Op woensdag 16 april brengen de leerlingen een bezoek aan de kinderafdeling van het Dendermondse AZ Sint-Blasius. Bedoeling is de zieke kindjes op te monteren met een bezoekje en een leuke sketch.

Op zaterdag 26 april zal Cliniclowns Gent op de opendeurdag van de school een mooie cheque overhandigd krijgen.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie