Zoeken

Leerlingen leefden voor één dag als profvoetballer

Dendermonde – De leerlingen van de voetbalklas van de GO!-Middenschool Zwijveke trainden afgelopen woensdag in het Sportcomplex van Sint-Gillis met en als profvoetballers. De dag ‘Leven als profvoetballer’ werd georganiseerd door leerkracht lichamelijke opvoeding Frank Magerman en profvoetballer Geert De Vlieger, die tevens peter is van de voetbalklas van ’t Zwijveke.

“Toen Frank Magerman (de trainer van de voetbalklas) mij vroeg of ik dit jaar opnieuw voor die jonge gasten een training wou komen geven, zijn we samen beginnen nadenken. Het resultaat was deze voetbaldag”, zegt De Vlieger. “We wilden zoveel mogelijk profvoetballers samen met de leerlingen een dag laten doorbrengen. Training, eten, verzorging,… alles kwam aan bod”, aldus De Vlieger.

De leerlingen waren heel enthousiast over de organisatie van zo een dag. “We kregen naast de training ook uitleg rond verzorging, voeding en rust door de clubarts van Anderlecht”, vertelt de dertienjarige Yoran Guns. “De verzorger van Beveren gaf ons na de middag een massage en we leerden dat het drinken van Aquarius enkel maar gezond is voor, tijdens en na de match.”

Studie en sport kunnen in deze school dus gecombineerd worden. “Naast het basispakket van 32 lesuren voor het eerste en tweede jaar ASO moeten de leerlingen kiezen voor een optiegedeelte”, ligt directeur Nick Van Kerckhoven uit. “Voetbal is één van de opties die wij aanbieden. De leerlingen krijgen dus naast de basisuren L.O. nog eens 4 uur voetbaltraining”. De school wil tegemoet komen aan een steeds groter wordende vraag, want de combinatie van sport en school wordt steeds populairder. “Wij geven de leerlingen de kans hun hobby op school verder uit te bouwen”, zegt Frank Magerman. “Je moet wel geen fysieke trainingen verwachten. We werken uitsluitend op techniek.”

 

Dendermondenaar Geert De Vlieger werd op de trainingsdag bijgestaan door een héél voetbalteam dat hij en Magerman hadden samengesteld. De trainersstaf bestond naast De Vlieger (Zulte-Waregem) voor één dag uit Steve Barbé (Dender), Tom Caluwé (Utrecht),Tom Peeters (Dender), Bart Van den Eede (Westerlo), Björn Vleminckx (KV Mechelen), David Van Hoyweghen (Roeselare), Kristof Imschoot (KV Mechelen), Jurgen Sierens (Roeselare), Kris De Wree (Germinal Beerschot) en Anthony Portier (Cercle Brugge) als profspelers. Ook Kristof Sas (clubdokter Anderlecht) en Paul Wittock (verzorger Beveren) waren aanwezig.

“Het is fijn dat er zoveel profs bereid werden gevonden hun medewerking te verlenen. Dat bewijst maar weer dat het geloof in de voetballende jeugd groot is” besluit Zwijveke-directeur Nick Van kerckhoven.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie