Zoek

Bevoegde minister minimaliseert overlast aan ’t Sas

Dendermonde – In ons magazine van februari brachten wij een artikel over de aansleep van de werken aan ’t Sas en de bijkomende overlast voor omwonenden en gebruikers. Vlaams Volksvertegenwoordiger Bart Van Malderen (sp.a) beloofde de bevoegde minister te interpelleren rond deze zaak en de overlast voor de omwonenden, voetgangers en fietsers aan te kaarten. “Ik ben ontgoocheld in het antwoord van minister Crevits (CD&V)”, zegt van Malderen. “Crevits minimaliseert de problemen van de omwonenden. Ik leg me hier niet bij neer en ik zal eerstdaags zelf een aantal voorstellen formuleren om de aanslepende hinder aan te pakken”.

In het schriftelijk antwoord van minister Crevits lezen we: “De belangrijkste hinder voor de omwonenden en voor de schoolgaande kinderen is de afwezigheid van de voetgangersbrug die zich bevond over de sluisconstructie. Er werd een tijdelijke passerelle voorzien boven de opwaartse damwand van de bouwkuip. Aangezien de werken zich buiten het echte stadscentrum situeren, blijft de hinder door het uitvoeren van de werken zeer beperkt.”

Wij willen alvast de minister eens uitnodigen om tijdens de drukke ochtendspits (tussen 8u en 8u15) de brug eens te voet over te steken.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie