Zoek

Succesvolle week voor federale gerechtelijke politie van Dendermonde

Dendermonde – De federale gerechtelijke politie van Dendermonde boekte vorige week twee successen op rij. Achtereenvolgens liepen een bende Litouwse dieven en een bende Roemeense skimmers tegen de lamp.

Het onderzoek naar de Litouwse bende begon na een woninginbraak begin dit jaar. Onderzoek van de federale gerechtelijke politie van Dendermonde leerde dat de daders nog meer op hun kerfstok hadden. De bende, zo bleek, had het vooral gemunt op luxevoertuigen, televisietoestellen, draagbare computers en ander electronicamateriaal. De politie ontdekte dat de groep verbleef in de omgeving van het Centraal Station te Antwerpen. Daar, en in Duitsland, werden maadag 21 april negen bendeleden opgepakt.

Het dossier van de Roemeense bende startte vorige zomer. Toen ontdekte men op een bankautomaat in Sint-Niklaas materiaal om bankkaarten te kopiƫren. De federale gerechtelijke politie van Dendermonde heeft de apparatuur van de bende in beslag genomen en onderzocht. Zo kon ze de rondtrekkende Roemeense bende in kaart brengen. Op 22 april volgden vier gelijktijdige huiszoekingen op vier verschillende plaatsen in Antwerpen. De speurders hebben zes Roemeense bendeleden aangetroffen en aangehouden.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie