Search

Er is meer dan Dendermonde alleen!

Sint-Gillis – Geert De Vlieger kennen we als profvoetballer, meer specifiek als goalkeeper. Geert is afkomstig van Sint-Gillis en woont nu in Lebbeke. Zijn huidige werkgever is SV Zulte-Waregem. Hij heeft al een prachtige carrière achter de rug…

geertdevlieger.jpgGeert, hoe gaat het met je?
Geert De Vlieger: “Goed, we neigen al een beetje naar vakantie. Het huidige voetbalseizoen loopt stilaan op zijn einde. Ik begin stilaan na te denken over hoe mijn verdere sportieve carrière er nog zal uitzien. Ik heb alleszins nog héél veel zin om te blijven voetballen. Ik wil 20 jaar profvoetballer zijn.”

Wat doe je nog buiten voetballen? Welke hobby’s hou je er op na?
Geert: “Weinig, ik ben héél veel met voetbal bezig. Naast het trainen en spelen bij Zulte-Waregem ben ik ook voetbalanalist bij de commerciële omroepen VTM en RTL waar ik de wedstrijden van de Champions League en van de nationale ploeg analyseer. Daarnaast heb ik het druk met mijn gezinnetje, mijn vrouw en twee flinke kinderen.”

Heb je dan echt zo weinig vrije tijd?
Geert: “Voetbal is uiteindelijk ook een hobby voor mij. Af en toe ga ik eens golven in Buggenhout of ga ik eens een dagje op stap met vrienden. Ik probeer echter de vrije tijd die ik heb door te brengen met mijn vrouw en kinderen.”

Wat herinner je je uit je kinder- en jeugdjaren?
Geert: “Het was een leuke tijd, ik groeide op in Sint-Gillis, ging daar ook bij ‘den Eendracht’ voetballen. Ik ging naar de lagere school van het Heilige-Maagdcollege in Sint-Gillis. Mijn scholierentijd bracht ik door op de banken van het groot College op de Noordlaan. Als we uitgingen zaten we op de Grote Markt in den Tinnen Pot en gingen we feesten in Club Ckomilfoo, in ’t Koningshof, de Roxy of bij Jimmy’s.”

Haalde je wel eens kattenkwaad uit?
Geert: “Neen, ik kon me dat niet permitteren. Ik moest ze op ’t College vooral te vriend houden, want ik genoot veel privileges door mijn aankomende voetbalcarrière. Ik moest wel eens mee op buitenlandse stage of wedstrijden gaan spelen in de week. Ik moest me dus koest houden, want de grootste straf die ze me op school konden geven, was weigeren me te laten gaan voetballen in plaats van de lessen te volgen.”

Had je destijds dan nog wel tijd om te studeren?
Geert: “Ja, ik moest wel. De voorwaarde die mijn ouders stelden, was het behalen van het diploma secundair onderwijs. Dat is me dan ook gelukt zonder bissen of herexamens in de Economische. Daarna heb ik nog één jaar aan de EHSAL gezeten, maar het voetbal nam teveel tijd weg. Ik besloot voluit voor het voetbal te gaan. Indien het niets werd, kon ik nog steeds terug gaan studeren.”

Hoe ben je uiteindelijk profvoetballer geworden?
Geert: “Ik begon mijn carrière zonder ambities gewoon bij Eendracht Sint-Gillis. Op 13-jarige leeftijd kwam de jeugdwerking van KSK Beveren me daar wegplukken. Toen ik 18 werd, vond toenmalig hoofdcoach Johan Boskamp de tijd rijp om me in de eerste ploeg te droppen. Ik werd voor vijf jaar eerste keeper bij Beveren, daarna begon de carrière pas echt met mijn overstap via Anderlecht, naar Willem II in Nederland, tot bij Manchester City in Engeland. Nu ben ik op de terugweg, maar hoop nog minstens een jaar te kunnen meedraaien.”

Kom je nog wel eens in Dendermonde? Wat is je favoriete plekje?
Geert: “Ja, ik kom er nog wel eens. Mijn ouders wonen er nog en Lebbeke ligt er vlak naast. Ik kom in Dendermonde het liefst met de fiets. Via Denderbelle langs de Dender, fiets ik naar de Scheldeboorden tot in Vlassenbroek en Baasrode. Met de wagen kom ik er niet graag, het is er een echte knoeiboel in het verkeer.”

Wat zijn je toekomstplannen?
Geert: “Ik heb beslist niet bij Zulte-Waregem te blijven. Ze willen daar begrijpelijk de kaart van de jeugd trekken. Toch zou ik graag nog minstens een jaartje op het hoogste niveau eerste blijven. Als ik er nog één seizoen kan bij doen, ben ik 20 jaar eerste keeper, daarna zien we nog wel. Er lopen gesprekken met Cercle Brugge, maar er is nog niets concreet. Daarna wil ik wil aan de slag blijven in het voetbal. Ik heb geen ambitie om hoofdtrainer te worden, maar zie wel iets in de job van assistant-coach of keepertrainer. Misschien ga ik wel een grotere rol in de media spelen. We zien het wel.”

Welke boodschap wil je tenslotte aan onze lezers meegeven?
Geert: “Er is veel meer dan Dendermonde alleen! Daarmee wil ik zeggen dat je ook andere plaatsen en gebieden moet leren kennen. Je moet durven weggaan, ooit keer je toch terug naar je roots en je vrienden. Het is een rijke levenservaring die ik ook mocht beleven toen we twee jaar in Engeland waren omwille van mijn carrière.” (wr)

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie