Zoek

Zuperking op 3 mei in Escapade

zuperking1.jpg

Dendermonde – Zuperking uit Dendermonde brengt snedige, vinnige rock met Duitse songteksten. De band bestaat uit Karel Peeters (bas), David Schepen (drum) en Frank Bahnmuller (zang/gitaar). Zaterdag 3 mei om 21.30 uur speelt de band in café Escapade aan het Statieplein.

“Zuperking werd vijf jaar geleden opgericht door een paar mensen die al lang niet meer hadden gespeeld, maar het terug voelde kriebelen om muziek te maken”, aldus Frank. De band startte met vier muzikanten, maar na een poos stapten de zanger en een gitarist uit de groep. David en Frank plaatsten een zoekertje op de website van Humo en kwamen zo anderhalf jaar geleden terecht bij basist Karel Peeters. Hij komt elke week uit Antwerpen naar Dendermonde afgezakt om met de band te repeteren. “Ik speelde in Antwerpen in verschillende bands, maar wilde mijn muzikale horizon verder verruimen. Ik las het zoekertje van Zuperking en heb toen zonder veel verwachtingen gereageerd. Al op de eerste repetitie bleek dat het bijzonder goed klikte en sindsdien zit ik in de band”, vertelt Karel Peeters. “Ik ben eigenlijk wel dankbaar dat onze zanger toen vertrok, want nu zing ik zelf en schrijf ik ook alle teksten”, vult Frank aan. “In het begin waren dat Engelstalige teksten, maar omdat het Engels mij niet echt ligt ben ik overschakelt op het Duits en dat gaat veel beter. Het klinkt veel natuurlijker.”

De muziek van Zuperking leunt sterk aan bij punk-rock. “Er is moeilijk een label op onze muziek te plakken. We laten ons leiden door het buikgevoel. Als we een goed gevoel hebben bij een bepaalde song, dan gaan we ervoor. We houden ervan om tijdens repetities te experimenten”, zegt Frank. “Het idee voor een bepaalde song wordt meestal door mezelf aangebracht. Ik zorg voor de ruwbouw en David en Karel zorgen voor de afwerking, de verfijning”, grapt Frank. “We beginnen altijd eerst met de muziek. In een tweede fase wordt de tekst geschreven. Soms is de muziek al zes maanden klaar en moet de tekst nog worden verzonnen”, legt Frank uit.

Zuperking heeft op anderhalf jaar tijd niet alleen een nieuwe basspeler ingewerkt. Ook het repertoire werd vernieuwd. Er werden een pak nieuwe nummers geschreven. Intussen stond de band ook een aantal keren op het podium. “Optreden hoort er zeker bij”, bevestigt David. “Het is anderzijds heel moeilijk om optredens te versieren. Er zijn teveel groepen en te weinig organisatoren en zalen”. Het trio blijft echter niet bij de pakken zitten. “We willen binnenkort enkele van onze nummers opnemen zodat we ons aan organisatoren kunnen voorstellen. We gaan onze band ook inschrijven voor Humo’s Rock Rally. Je hebt als groep iets nodig om naartoe te streven en Humo’s Rock Rally lijkt ons daarvoor perfect geschikt”, vertelt Frank.

Zuperking geeft op zaterdag 3 mei om 21.30 uur een concert in café Escapade aan het Statieplein in Dedermonde.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie