Meer sociale economie, kinderopvang en duurzame mobiliteit

Dendermonde – Bart Van Malderen, gemeenteraadslid en volksvertegenwoordiger, maakt in zijn 1 mei toespraak brandhout van het regeringswerk van de federale regering.

“Wij hebben een rapport opgemaakt van de leerling-tovenaar Yves Leterme. Leterme is grandioos gebuisd. Yves kan het niet aan. Maar laat hem alstublieft niet zitten”, aldus Bart Van Malderen. “Het politieke spektakel dat we het afgelopen jaar op federaal vlak mogen aanschouwen hebben, is niet voor herhaling vatbaar en toch. Vandaag stellen we vast dat de federale regering vooral tijd koopt. Het parlement wordt zelfs gesloten als in een bananenrepubliek. Hoelang duurt het voor wanbeleid een huisstijl wordt.”

Bart Van Malderen wil verder dat in regio Dendermonde werk wordt gemaakt van meer sociale economie zodat niemand uit de boot valt. Hij pleit ook voor meer kinderopvang om meer vrouwen toe te laten aan het werk te gaan. Duurzame mobiliteit zoals via betere fietspaden en een snelbus tussen Aalst-Dendermonde-Sint-Niklaas vervolledigen het eisenpakket.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Vicaris valt 2 keer in de prijzen

De Dendermondse brouwerij Dilewyns werd vorige maand tijdens de Belgian Beer Awards bekroond met liefst 2 prijzen. “We behaalden de gouden medaille

Volkskunstgroep Reynout viert 75 jaar

Precies 75 jaar geleden beslisten enkele enthousiaste jongeren ook in Dendermonde een volkskunstgroep op te richten. Enkele maanden later werd Reynout boven

Geef een antwoord