Zoeken

Appelse parochieverhalen verschenen in boek

josdevos1.jpg

Appels – Naar aanleiding van de opening van de nieuwe bibliotheek in Appels werd het nieuw geschiedkundig boek “Appelse Parochieverhalen” voorgesteld. Het boek werd uitgegeven in beheer van de Appelse parochieploeg. De inhoud is van de hand van Jos De Vos, een gepensioneerde maar gepassioneerde inwoner van Appels.

“Het boek is een samenbundeling van artikels die ik eerder schreef voor de parochiebijlage in het weekblad Kerk & Leven, in de volksmond beter gekend als het parochieblad”, vertelt Jos De Vos. “In 2002 kwam ik op het idee om wat opzoekwerk te verrichten rond de parochiale geschiedenis van Appels en hiervan regelmatig een verhaal te laten publiceren in ons parochieblad”, geeft de auteur mee.

In het boek kan je verschillende reeksverhalen vinden. “Ik heb het over de pastoors van Appels, de gewijde priesters afkomstig uit Appels, over de kloosters, kapelletjes, maar ook over klokken en glasramen van de kerk. Het is echter niet altijd zo religieus als de respectievelijke onderwerpen laten vermoeden”, zegt De Vos. “Ik heb vele uren gesleten in boeken, in het stadsarchief, het Rijksarchief in Beveren en Gent en ik kreeg ook inzage in het ‘Libre Memoralis’, een boek waar parochiepriesters vertrouwelijke informatie in noteren of gebeurtenissen die zich in de parochie hebben voor gedaan. Daarnaast kreeg ik ook veel informatie van inwoners uit Appels, Romanie Eeckhoudt wil ik speciaal vermelden. Zij heeft een groot archief over Appels opgebouwd”, aldus Jos De Vos.

Het boek kost € 12,00 en wie er één wil aanschaffen neemt het best contact op met pastoor René Oste (052 21 14 33) of Jos De Vos (052 21 32 35).

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie