Zoeken

Schooltoneel als apotheose van een jaar werk

Dendermonde – De leerlingen van het laatste jaar van het Dendermondse Sint-Vincentiusinstituut brengen nu donderdag, vrijdag en zaterdag toneel. Het is niet zomaar een stuk, maar de apotheose van vele maanden werk.

Affiche OP! door Sint-VincentiusinstituutDe leerlingen werkten een heel schooljaar aan een sociologisch project. Onder begeleiding van Mevr. Van De Maele, Mevr. Rooms en Mevr. De Bie deden zij een onderzoek naar de leefwereld van jongeren. Ze hadden daarvoor tientallen gesprekken met medeleerlingen.

Met al dit materiaal gingen ze dan samen aan de slag om een toneelstuk te schrijven. Het resultaat is te bewonderen op 8, 9 en 10 mei 2008. Dan spelen vijftien leerlingen van het laatste jaar toneelvoorstelling OP!

In OP! krijgen de toeschouwers de tweelingzussen Sam en Amber te zien. Die staan op het punt hun kinderjaren de rug toe te keren. Snel zal echter blijken dat zij meer aan hun hoofd hebben dan alleen een verjaardagsfeestje voor hun achttiende…

Kaarten kosten 5 euro voor studenten, 8 euro voor niet-studenten en kunnen gereserveerd worden op het secretariaat van de school op het nummer 052/21 39 49. Tweelingen betalen voor twee slechts één keer. Meer informatie op www.stvin.be.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie