Zoek

Infoavond over groene stroom

Dendermonde – Hernieuwbare energie: er gaat haast geen week voorbij of je hebt er over gehoord en gelezen. De Thorntonbank in de Noordzee, windmolens langs de E17, zonnepanelen op het dak: allemaal zorgen ze voor groene stroom. Elektriciteit die op een milieuvriendelijke manier is opgewekt, is niet alleen goed voor de natuur, het maakt ons ook minder afhankelijk van beperkte voorraden olie en gas.

Maar wat is ‘groene stroom’ eigenlijk? En wat is ‘hernieuwbare energie’? Wat zijn de voor- en nadelen van de traditionele energiebronnen als olie, gas, steenkool en kernenergie? Hoe moeilijk is het om over te schakelen op een groene stroomleverancier? Of is het juist makkelijk? En kan ik bij mijn eigen leverancier groene stroom aankopen?

Om iedereen wegwijs te maken organiseert de Dendermondse bibliotheek in samenwerking met Vormingplus Waas-en-Dender, de milieudienst van de stad en Greenpeace een infoavond. Niet alleen krijgt iedereen een antwoord op alle vragen, je krijgt ook een aantal interessante besparingstips mee!

Donderdag 22/5 van 19u30 tot 22u00 in de bibliotheek. Inschrijven op 03/775 44 84

Volgende week leest u in Editie meer over hoe ze in het VTI groene stroom opwekken…

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie