Zoek

Dendermonde 290ste op lijst aangenaamste gemeenten

Dendermonde – De onderzoeksgroep Demografie van de Université Catholique in Louvain-la-Neuve maakte voor het weekblad Knack een rangschikking van alle Vlaamse en Brusselse gemeenten. In Vlaanderen staat Dendermonde op de 290ste plaats. Op een totaal van 307 is dat niets om fier op te zijn.

De rangschikking geeft, aldus professor Thierry Eggerickx op Knack.be, aan “in welke mate bepaalde voorwaarden aanwezig zijn die van belang zijn voor het dagelijkse leven in de gemeenten.” Dus, voegt hij eraan toe, het zegt niets over hoe gelukkig de inwoners zijn.

De steden en gemeenten zijn op vier criteria gerangschikt. Voor economie, huisvesting en leefmilieu bengelt onze stad aan de staart van het klassement (respectievelijk op de 274ste, 283ste en 289ste plaats). Opvallend is wel dat Dendermonde veel beter scoort als het op diensten aankomt. Dan staan we plots op plaats 81.

In Vlaanderen zou Schilde de meest aangename gemeente zijn. Ronse scoort het slechtst. En als het een troost mag zijn: die van Aalst, die staan net achter Dendermonde.

Klik hier voor de volledige lijst van alle Vlaamse gemeenten.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Eén reactie

  1. Daarmee is het knack vergeven dat toen ze vorig jaar uitpakten met een Knack special rond Dendermonde (stonden hier toen grote reclame borden), hun special bewerkt was tot een advertentie van Katuit… blijkbaar is er niets anders in Dendemonde te doen via Knack.

    Weet je wat ik nu merk, dat wij in een fantastisch land wonen! Ik vind Dendermonde een fantastische stad en vind dat die het goed doet. Nu we op de 290e plaats staan, wil dat zeggen dat er 289 steden nog beter doen dan ons. Wauw! Wat een prestatie gewoon, dat er 10 ofzo beter zouden doen had ik verwacht, zo van die rijke groene gemeenten ed. Maar dat er zoveel gemeenten zijn. Wat leven we toch in een fantastisch land.

    Stel me wel wat de vraag hoe ze die studie doen. Dendermonde haalt bv. maar 283 voor huistvesting, Dendermonde is hier al in de ruime regio koploper op vlak van sociale woningen. Er zijn ook een massa prachtige herenhuizen, er zijn nieuwe wijken dat ze heraanleggen, oude wijken worden gerenoveerd. Vraag me af wat huisvesting dan precies inhoudt en hoe we zoiets kunnen verbeteren? Zwembaden aanleggen aan elk huis?

    Onze 81e plaats voor diensten is fantastisch natuurlijk, maar we weten allemaal dat Dendermonde een dienstenstad is, nu is die 81 niet zo speciaal blijkbaar want Aalst doet het daarin nog beter met 43.

    Nu ja, ik begrijp gewoon het hele rapport niet, had Dendermonde in de top 50 verwacht, puur afgaande op het gevoel dat ik heb op de stad, heb er zo eigenlijk geen slechte dingen over te zeggen, en ik had verwacht dat er een massa andere steden wel een pak nadelen en negatieve punten gingen hebben. Blijkbaar dus niet, blijkbaar is het overal superwonen net als in Dendermonde…. wat een fantastisch land dan maar…

Geef een reactie