Zoek

Startende ondernemers helpen

Dendermonde – Op de gemeenteraad van 21 mei vroeg gemeenteraadslid Dina Verhavert (sp.a) aan de schepen van middenstand om in samenwerking met de bevoegde stadsdiensten en de middenstandsraad informatiemomenten voor startende zelfstandigen te organiseren.

Dina Verhavert: “Dendermonde heeft nood aan ondernemers, maar een onderneming opstarten brengt risico’s met zich mee. Goede voorbereiding en planning kunnen de risico’s niet uitsluiten, maar voorkomen wel verrassingen. Een goed ingelichte kandidaat-starter is er dus twee waard, de stad kan hen hier bij helpen”.

Schepen Van Hauwermeiren benadrukte dat een initiatief van de stedelijke dienst voor middenstand en lokale economie, dat vorig jaar werd georganiseerd, druk werd bijgewoond. De schepen is dus bereid om ook het aanbod van het Vlaams Agentschap Voor Ondernemers (VLAO) te onderzoeken en aanvullende vormingsprojecten te lanceren voor Dendermondenaars die een eigen zaak willen starten. Het VLAO fungeert als toegangspoort tot de overheid. Ze helpt ondernemers op weg naar een eigen zaak.

“Ik ben blij dat de schepen oor heeft naar mijn voorstel. In afwachting van de oprichting van een echt KMO-loket voor ondernemers – opgenomen in de meerjarenplanning – zijn deze opleidingsinitiatieven zeer waardevol voor onze lokale economie”, aldus Dina Verhavert.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie