Zoeken

Wat met de Hollandse Kazerne?

Dendermonde – De Hollandse Kazerne is een belangrijk historisch monument, stille getuige van het militair verleden van de stad Dendermonde. De eigenaar ervan is de Regie der Gebouwen. Wat is die met het gebouw van plan, wou Barbara Pas (Vlaams Belang) weten. Ze vroeg het in het parlement aan de bevoegde minister, Didier Reynders.

Sinds 1994 is de voormalige infanteriekazerne aan de Noordlaan beschermd. In 2005 is nog onderzocht of het ministerie van Justitie het gebouw zou kunnen gebruiken. “Deze plannen bleken niet haalbaar, omdat het project veel te duur bleek”, aldus minister Reynders. De kosten voor restauratie werden in 2005 nog geschat op 6 miljoen euro. Door de enorme prijsstijgingen in de bouw mogen we gerust aannemen dat dat nu al meer is.

Verkoop

Omdat de Belgische staat het gebouw niet gebruikt, wil Reynders het gebouw te koop aanbieden. “De Regie der Gebouwen is zinnens de kazerne aan het Comité tot Aankoop voor te dragen voor verkoop”, aldus minister Reynders in de commissie Financiën en Begroting van 29 april.

“De eigenaar is de enige die geen plannen heeft met het gebouw”, merkt burgemeester Piet Buyse (CD&V) fijntjes op. De stad gebruikt het gebouw wél nog. Onder andere het Ros Beiaard staat er op stal. Op de gemeenteraad van 21 mei zei Buyse, als antwoord op een vraag van Barbara Pas, dat de stad geen budget in de begroting heeft voorzien om het gebouw eventueel aan te kopen.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie