Zoeken

Gemeenteschool van Grembergen heet ’t Kraaiennest

Grembergen – Vorige week kondigde de directie van de Gemeentelijke Basisschool van Grembergen aan dat op het schoolfeest van 25 mei de nieuwe naam van de school zou bekend gemaakt worden. Onder massale belangstelling van leerkrachten, leerlingen en ouders onthulde directeur Hilde Hoogewys de nieuwe naam. Voortaan spreken ze in Grembergen dus over Gemeenteschool ’t Kraaiennest.

“Het idee om een nieuwe naam te kiezen, leefde bij de leerkrachten en bij het oudercomité reeds enkele jaren. De oudere generatie van Grembergenaars spreekt immers nog steeds over de jongenschool”, vertelt Reinout Remmery, secretaris van de oudervereniging. “De naam werd uit 130 voorstellen gekozen. Je kan vanuit een kraaiennest rondom je kijken en je kan ontdekken wat veraf is en dichtbij”, gaat Remmery verder. “De school wil de kinderen aansporen rondom te kijken en allerlei dingen op te merken.” 
Een kraaiennest is ruim en groot en omvat veel groen. “Net dat wil ook deze school aan haar leerlingen bieden, een ‘zee’ van ruimte”, vult Remmery aan.

Nu de nieuwe naam er is, gaat de school op zoek naar een logo én een uithangbord of -beeld. Hiervoor wordt een ontwerpwedstrijd uitgeschreven. De onthulling gebeurd bij de start van het nieuwe schooljaar op 1 september.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie