Zoek

Nieuw feestcomiteit uit de startblokken

Dendermonde – Dendermonde-centrum heeft sinds kort een feestcomité. Het team onder leiding van voorzitter Reinhart Macharis en ondervoorzitter Jan De Backer stelde vorige week het programma van de vernieuwde Kermisweek in augustus voor.

Opening kermisweek
Op donderdag 21 augustus wordt de aftrap gegeven met de start van de kermisfoor op de Gedempte Dender en de Vlasmarkt. ’s Avonds brengen ’t Klein Muziekske, Sjoekroet en Passe Partout muziek op de Grote Markt.

Walking Dender
Het weekend wordt op vrijdag 22 augustus ingezet met gratis boottochtjes op de Dender en een avondmarkt met hapjes, drankjes en animatie. Lokale horecazaken zullen culinaire proevertjes aanbieden en ondertussen kan worden genoten van orgel- of vioolmuziek. Lokale kunstenaars krijgen de kans op vrijdagavond te exposeren.

Grote Markt Ambiance
Zaterdag 23 augustus van 14 tot 18 uur vindt op de Grote Markt een happening voor kinderen plaats. De stedelijke jeugddienst en speelpleinwerking Speelplaneet slaan de handen in elkaar en zorgen voor een aantrekkelijk programma met onder meer springkastelen, schminkstandjes, volksspelen, ballonplooien enzovoort.

’s Avonds brengen Dendermondse toneelverenigingen achter het stadhuis een selectie van korte luchtige stukken. Om 22 uur start op de Grote Markt een openluchtfuif met een vijftal Dendermondse dj’s.

Kermis voor jong en oud
Zondag 24 augustus vindt een wandelconcert door de Koninklijke Muziekkapel Brandweer Dendermonde (10.30 uur), een aperitiefvoorstelling van Theater Gustaaf in het Theatercafé (11.00 uur), een beiaardconcert (12.00 uur), een touwtrektornooi (14.00 uur) en een orgelconcert in de Onze-Lieve-Vrouwekerk (15.00 uur) plaats.

Het weekend wordt afgesloten op maandag 25 augustus met muzikale animatie tijdens de wekelijkse markt.

Het feestcomité zal de komende weken nog verder aan het programma sleutelen. “Dit programma kan in de komende weken nog lichtjes wijzigen omdat traditionele kermisactiviteiten zoals de wipschietingen en de visprijskamp nog geïntegreerd dienen te worden. Ook het Volkskunstfestival van Reynout in de aanloop naar de kermisweek en de viering van 100 jaar Volkstuinen moeten nog een definitieve plaats krijgen. Er wordt ook nog onderzocht om een ‘static show’ met oude brandweerwagens langs de Dender te organiseren. Tegen het begin van de zomervakantie moet het programma definitief op punt staan”, aldus het feestcomité.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie