Zoeken

Stedelijke musea erkend

Dendermonde – Het Stadhuis, het Zwijvekemuseum, het Vleeshuismuseum, het Begijnhofmuseum en het museum voor Volkskunde zijn officieel erkend. Binnenkort krijgen ze dan ook een bordje “Erkend Museum” op de gevel. Schepen van cultuur Marius Meremans (N-VA) is zeer tevreden.

Erkend Museum“Deze erkenning stond met stip op mijn verlanglijstje en dit is heel goed nieuws voor de stad en haar (culturele) uitstraling”, laat de schepen weten. Een officiële erkenning komt er niet zomaar én houdt verantwoordelijkheid in. Zo zal de stad nog meer aandacht moeten besteden aan haar immateriele erfgoed en zal ze moeten zorgen voor een betere signalisatie.

De erkenning van de stedelijke musea is een opsteker voor een stad die zich als toeristische bestemming aan de buitenwereld wil presenteren. In de wijde omgeving, zo stelt Meremans, heeft alleen Lokeren een erkend museum. Meremans: “Dendermonde heeft dus bewezen over genoeg historische en museale troeven te beschikken die opnieuw een extra toeristische troef vormen!”

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie