Search

Een Freinetschool in Dendermonde?

Dendermonde – De voorbije maanden was er héél wat te doen rond een eventuele komst van een Freinetschool in Appels ter vervanging van de doodbloeiende Gemeenteschool. Het voorstel werd door de sp.a-fractie naar voor gebracht als alternatief voor de fusie met de vrije basischool in Appels. De meerderheidspartijen geraakten het niet eens over de toekomst van de school in Appels, met als gevolg dat de Gemeenteschool voor minstens één jaar open blijft.

“De idee bleef hangen in de politieke wereld en daarom organiseert de socio-culturele vereniging Curieus op vrijdag 13 juni om 20u. in de Groene Zaal van CC Belgica een info- en gespreksavond rond Freinetonderwijs met getuigenissen van ouders, leerkrachten en directie.”

“Wij promoten geen specifiek onderwijsmodel, maar willen wel iedereen de kans geen om het te leren kennen”, licht Vlaams Parlementslid Bart Van Malderen (sp.a) toe. “We willen meebouwen aan een excellent onderwijs in Vlaanderen op maat van elk kind”.

De activiteit richt zich naar ouders en iedereen met interesse voor onderwijs. Het wordt een avond, zoals Freinet het zelf zou willen, op maat van de aanwezigen en vertrekkend vanuit hun vragen.

Meer info bij Hilde Heyvaert – 052 21 87 83 of heyvaert.hilde@gmail.com

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie