Zoek

Geen treinhalte in Grembergen

Grembergen – Schepen en Kamerlid Leen Dierick (CD&V) vroeg minister van mobiliteit Inge Vervotte (CD&V) of de treinhalte in Grembergen zou kunnen worden heropend. Volgens Dierick zouden de Grembergse pendelaars dan in hun eigen deelgemeente kunnen opstappen in plaats van steeds maar naar Dendermonde te moeten. “Is een extra stopplaats van de trein in Grembergen mogelijk?”, vroeg Dierick in haar schriftelijke vraag.

Minister Vervotte gaf een negatief antwoord. “De NMBS plant geen heropening van de stopplaats Grembergen, maar wenst wel het vlakbij gelegen station Dendermonde optimaal te blijven bedienen”, aldus de minister. Als reden noemt ze de vrij grote investering die nodig zou zijn in “hogere perrons, perronmeubilair, autoparkeerplaatsen, fietsenstallingen, eventueel een aanpassing van de seininrichting.” Bovendien zou een aanpassing van de dienstregeling nodig zijn om de trein te laten stoppen in Grembergen.

Leen Dierick: “Ik heb begrip voor het feit dat een heropening van een treinhalte een vrij grote investering vergt, maar ik betreur toch de beslissing van de minister. Vooral met het oog op de geplande werken aan de rotonde, zou een heropening van de treinhalte een ideale oplossing geweest zijn.”

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie