Zoek

Mart verkozen tot Petatje 2008

Oudegem – Mart De Brandt uit Oudegem is afgelopen weekend als winnaar uit de jaarlijkse Petatjesverkiezing gekomen. Mart, die nog enkele dagen in het derde leerjaar bij Juf Lieve zit, haalde het van 10 andere gemotiveerde kandidaten. Na de grote vakantie, in september, wacht haar een belangrijke rol tijdens Haagem kermis.

Felix, An-Sophie, Naomi, Ynce, Mart, Stephanie, Kjel, Kevin, Serge, Yari en Laura zagen het allemaal wel zitten om Petatje 2008 te worden. Om het beste Petatje te vinden, had de Oudegemse feestcommissie een reeks praktische proeven voorbereid en bestookten ze de kandidaten met vragen over Oudegem, de folklore, de Filosoof van Haagem en dergelijke. Immers, de rol van Petatje is niet van de minste. Het Petatje speelt een actieve rol in de reuzenstoet en tijdens de Gouden Petattenworp met Haagem kermis.

Felix, de jongste kandidaat-Petatje, en Laura, die de prijs van het best verklede Petatje wegkaapte, deelden in de talrijke prijzen. Over Mart, de uiteindelijke winnar, is het Oudegemse feestcomité zeer tevreden. De commissie “is ervan overtuigd dat Mart de komende maanden een volwaardige ambassadrice voor Haagem zal zijn.”

Ondertussen zijn de leden van de commissie al bezig met de organisatie van Haagem kermis op 6, 7 en 8 september 2008. Daar zal, zo verklappen ze nu al, ook een nieuwe reus zijn intrede maken.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie