Zoek

Kopvlees met mosterd op…

Dendermonde – Ohlala, dat is de klop! Dendermondenaars zijn kopvleesfretters. Geen wonder dus dat de stedelijke musea het Dendermonds kopvlees als thema kozen voor de week van de smaak 2008. Wie van kopvlees houdt, schrijft ook alvast 15 november in zijn agenda.

Dendermonds kopvlees onderscheidt zich van Gentse heufvlakke, de Limburgse kip-kap en nog een hele andere reeks varianten. Het streekproduct, of het nu van ’t veirken of de koei is, krijgt dan ook niet zonder reden op 15 november een speciale dag. De Kopvleesdag wordt er eentje om duimen en vingers af te likken, want ge wert et nüet nie moei.

De vorige jaren kwamen de Dendermondse musea tijdens de week van de smaak met mosterd, de Dendermondse vlaaien, en vorig jaar nog een druk bezochte tentoonstelling over peperkoek. Voor dit jaar zijn de mensen van de stedelijke musea nog op zoek naar allerlei informatie over Dendermondse kop. Ze doen dan ook een oproep aan alle inwoners van Dendermonde, waaronder uiteraard ook de beenhouwers. “We zijn nog op zoek naar de echt typische kenmerken van het Dendermonds kopvlees: oude recepten, typische bereidingen, menukaarten of vergaderingen waarbij kopvlees werd of wordt geserveerd, gebruiken enzovoort”, zo luidt het.

Alle informatie, recepten, verhalen, ideeën en voorstellen zijn welkom bij de Stedelijke Musea Dendermonde, Nijverheidsstraat 1, 9200 Dendermonde. Bellen doe je naar 052/21.30.18, faxen naar  052/22.47.36 en mailen naar musea@dendermonde.be.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie