Zoeken

Gratis vlaggen, gratis rozen

Dendermonde – Met de Vlaamse feestdag in aantocht delen de vlaams-nationalistische partijen cadeautjes uit. Het Vlaams Belang schenkt leeuwenvlaggen, de N-VA rozen.

Vandaag krijgt iedereen die op de markt aan de stand van het Vlaams Belang passeert een gratis Vlaamse leeuw mee naar huis. Als het van Barbara Pas, afdelingsvoorzitter van het Vlaams Belang in Dendermonde, afhangt, kleurt heel Dendermonde geel en zwart op 11 juli. “Nu dit land dieper wegzakt in een historische crisis, moet Dendermonde op de Vlaamse feestdag meer dan ooit geel en zwart kleuren. Dendermonde, Grembergen, Baasrode, Mespelare, Oudegem, Schoonaarde, Appels, Sint-Gillis  en bij uitbreiding gans Vlaanderen moet tonen wat het wil!”, aldus het federaal parlementslid. Ook wie op 9 juli naar de gemeenteraad komt, krijgt een vlag van de partij.

Vlaamse LeeuwOok De N-VA zal de Vlaamse feestdag aangrijpen om kwistig te zijn met geschenken. Wie een leeuwenvlag laat wapperen, krijgt van de partij een roos. Met de actie wil de lokale N-VA alle Dendermondenaren die tonen dat ze Vlaanderen een warm hart toedragen persoonlijk bedanken. “De Vlaamse Leeuw is een symbool dat een gemeenschap van 6 miljoen mensen bindt”, aldus N-VA bestuurslid Rik Neerinckx die erop wijst dat de economische toestand in Vlaanderen niet echt rooskleurig is. “Om onze bedrijven rendabel te houden, onze koopkracht in de toekomst te vrijwaren en de toekomstige uitdaging van vergrijzing het hoofd te kunnen bieden, hebben we vooral nood aan méér Vlaamse bevoegdheden en eenheid in Vlaanderen! We danken iedereen die hieraan wil meewerken.”

Conclusie? Wie op 11 juli een roos wil van de N-VA, gaat nu maar al langs bij het Vlaams Belang om een vlag.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie