Zoek

Stamenee Kadee is smaakmaker van de Appelse jaarmarkt

stamineekadee.jpg

Appels – Op zaterdag 19, zondag 20 en maandag 21 juli organiseert Chiro Kadee uit Appels voor de achttiende keer “Stamenee Kadee”, een driedaags feestgebeuren in het teken van de Appelse jaarmarkt. “Stamenee Kadee ging van start in 1990, omdat er geld nodig was voor de renovatie van onze lokalen”, vertelt Klaas Geldof, leider van Chiro Kadee.

“In de loop der jaren stond de driedaagse garant voor tal van activiteiten en optredens.” Chiro Kadee werkte zo mee aan de heropleving van de Appelse jaarmarkt, dat uitgegroeid is tot de succesvolste jaarmarkten in Dendermonde. “De gezellige sfeer maakt onze Stamenee zo speciaal”, gaat Geldof verder. “Bovendien is de toegang, ondanks het rijkelijk gevuld programma, nog steeds gratis.”

Het startschot van de feestelijkheden wordt op zaterdagavond gegeven om 18u met het aansteken van de barbecue. Een uurtje later krijgt Wim Ravell de kans om het beste van zichzelf te geven. Om 21.30 uur zorgt de formatie Skangoeroes voor zuiderse ambiance. Tussendoor vinden er ook volksspelen plaats georganiseerd door het Appelse Feestcomité. Op zondagnamiddag kan je deelnemen aan een leuke fietszoektocht. ’s Avonds zorgen de optredens van Nico en Ambidance voor het nodige amusement. Om 21.30 uur is er de openluchtfilm ‘Crazy Love’. Op maandag 21 juli, jaarmarktdag, is Stamenee Kadee een hele dag open. Overdag is er uiteraard de keuring van paarden, pony’s koeien en kleinvee. Om 13 uur is er de rommelmarkt in de Hoofdstraat. Vanaf 19 uur staan achtereenvolgens The Nursery Rhyme, The Monday Lovers en Commerwell op het podium van de Stamenee. Tussendoor kan iedereen genieten van het feestelijke vuurwerk dat ter gelegenheid van 21 juli in een speciaal kleedje wordt gestopt.

Voor de volledigheid geven we ook nog mee dat er naast Stamenee Kadee in Appels zaterdagnamiddag een wielerwedstrijd is voor liefhebbers, duivenvluchten op zondag en gedurende drie dagen een bierterras geopend is op de binnenkoer van Dagbladhandel Maya. (wr).

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie