Zoek

M’Eire Morough: Keltisch feest in Dendermonde

Dendermonde – Dit weekend palmt M’Eire Morough het terrein naast het zwembad weer in. In de loop der jaren is het Dendermondse folkfestival uitgegroeid tot veel meer dan alleen folkmuziek. Een hele dag kan elke bezoeker zich onderdompelen in een Keltische sfeer. Volgens de laatste berichten van het KMI zal het weer het enige zijn dat niet Keltisch is: geen Ierse buien, geen Schotse mist.

Op vrijdag opent het festival met een kleinkunstavond. Dimitri Van Toren opent om 20.00 uur. De Nederlandse zanger heeft een unieke plaats ingenomen binnen de muziekwereld. Je kent hem waarschijnlijk van hits “Hé komaan” en “Lied alleen voor kinderen”. Om tien uur neemt Eva De Roovere het podium in. Met haar succesvolle CD “De Jager” veroverde de zangeres definitief haar plaats in de Vlaamse muziekwereld. Eerder al stond Eva De Roovere op het M’Eire Morough-podium als lid van Kadril.

Zaterdagnamiddag belooft een leuke zomerse gezinsnamiddag te worden. Met echte Schotse highland games, dansworkshops waar jong en oud zich kan bekwamen in verschillende volksdansen, een initiatie door de Dendermondse Rugbyclub, een demonstratie met roofvogels, een antwoord op de vraag wat een Schot draagt onder zijn kilt tijdens de uitleg over traditionele Schotse klederdracht en wapens, Keltische druïden én een demonstratie schaapdrijven kan de namiddag niet stuk. Bovenop dit alles is er ook nog de kinderanimatie verzorgd door De Speelplaneet, de mogelijkheid om met professionele uitleg een paar echte whiskys te proeven en een markt waar je allerlei traditionele Ierse en Schotse producten kan kopen.

Folkmuziek

’s Avonds is het dan eindelijk aan de folkmuziek. Moragh, een nieuwe dynamische folkband in de echte Ierse traditie, opent om 18.00 uur. Anderhalf uur later beklimmen de 5 leden van Peut-Etre Demain het podium. Deze groep speelt eigen-gecreëerde dansbare folkmuziek. Kenners spreken over “dé revelatie van 2008”.

Om kwart over negen speelt Ashels, een ancien uit het Vlaamse folklandschap. De groep heeft vier CD’s op haar CV staan, trad al op tijdens het grote folkfestival in Dranouter, en speelde in Nederland, Duitsland, Frankrijk en Slovenië. “Verwacht u aan ‘full- ambiance’ op én naast het podium. Ashels laat haar publiek genieten van een totaalspektakel!”, klinkt het bij de organisatoren van M’Eire Morough. De Nederlandse groep Inner Strength mag het folkfestival afsluiten. De drie mooie dames en vier stoere heren brengen opzwepende, dansbare nummers en aanstekelijke, folky popsongs gemengd met serene, soms mystieke ballads.

M’Eire Morough, vrijdag 25 en zaterdag 26 juli op het terrein naast zwembad Olympos (Leopold II-laan, Dendermonde). Tickets voor vrijdagavond kosten 8 € in voorverkoop (Theatercafé, cafetaria Olympos), net als die voor zaterdagavond. Aan de kassa betaal je telkens 10 €. Kinderen onder de 12 mogen gratis binnen. De gezinsnamiddag is helemaal gratis.

Vergeet ook geen bezoekje te brengen aan de mensen die zich een heel weekend inzetten zonder op het podium te kruipen.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie