Jazz in het Park op de nationale feestdag

Dendermonde – Het is ondertussen een traditie geworden in Dendermonde: op de nationale feestdag weerklinkt er jazz in het Daniël Schellekenspark. Morgen, maandag 21 juli, is het niet anders.

Om twee uur in de namiddag gaat Ann Van Canegem van start. Deze ontketende jazz blues diva wordt geflankeerd door Belgische topmusici: Jean Van Lint, Peter Verhas, Stijn Wouters en Luc Vanden Bossch.

Nadien neemt Elaine McKeown het podium over. Deze Britse is volgens kenners onnavolgbaar als vertolkster van de songs van Billie Holiday. McKeown wordt begeleid door de Swingmasters, Joep Peeters, Stef Willems, Peter Verhas en Miel Leybaert. Jazz in het Park sluiten we dit jaar af met een Nederlandse New Orleansband, The Oriental Jazzband.

De organisatie van Jazz in het Park is in handen van de stad Dendermonde, de Dienst Toerisme en stadspromotie, in samenwerking met de Honky Tonk Jazz club en Jazzcentrum Vlaanderen. De inkom is gratis.

EXTRA – Dat Elaine McKeown kan zingen, dat blijkt in elk geval al uit onderstaand filmpje.Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Vicaris valt 2 keer in de prijzen

De Dendermondse brouwerij Dilewyns werd vorige maand tijdens de Belgian Beer Awards bekroond met liefst 2 prijzen. “We behaalden de gouden medaille

Volkskunstgroep Reynout viert 75 jaar

Precies 75 jaar geleden beslisten enkele enthousiaste jongeren ook in Dendermonde een volkskunstgroep op te richten. Enkele maanden later werd Reynout boven

Geef een antwoord