Zoek

Er is overal wel iets te doen tegenwoordig…

Appels, Sint-Gillis, Grembergen – De zomer mag dan wel geen echte zomer lijken, toch is er overal wel iets te doen de komende dagen en weken. Wielerwedstrijd in Sint-Gillis, straatfeest in Grembergen, kermis in de Boonwijk en Appels.

Dit weekend is Appels de feestende deelgemeente van dienst. Op Appels kermis komt echt iedereen aan zijn trekken. Ze trekken er zaterdagnamiddag op gang met de “Grote Prijs Frans Goossens”, een wielerwedstrijd met start een aankomst aan café Half-Af. Verder is er een bierfestijn bij dagbladhandel Maya, opent Stamenee Kadee haar deuren en treden Wim Ravell en de Skangoeroes op.

Op zondag gaat het bierfestijn bij dagbladhandel Maya gewoon door, net als Stamenee Kadee. Een fietszoektocht en de Qué Pasa quiz zijn slechts twee mogelijkheden deze dag. ’s Avonds toont Cinema Kadee de film Crazy Love. Maandag is er dan de grote jaarmarkt voor paarden, vlees- en melkvee, schapen, geiten en ezels. In de namiddag is er een kinderrommelmarkt en sluiten Stamenee Kadee en het bierfestijn bij dagbladhandel Maya de deuren.

Sportiever gaat het eraan toe in Sint-Gillis. Nu zondag en maandag, 20 en 21 juli, zijn er wielerwedstrijden voor junioren. Het parcours loopt over Lebbeke en Sint-Gillis via de Baasrodestraat, waar het vertrek is, Duivekeetstraat, Eksterstraat, Olieslagerstraat, Torrestraat en Volaardestraat.De wedstrijden starten om 15 u. en eindigen rond 19 u. Vanaf 14 uur zal er een parkeerverbod gelden langs het parcours. Bovendien zal vanaf het kruispunt Eksterstraat – Korte Haagstraat in de richting van Sint-Gillis éénrichtingsverkeer gelden.

Op 25, 26 en 27 juli 2008 is het aan de Bakkerstraat in Grembergen om feest te vieren. Met onder andere een rommelmarkt, diverse optredens, animatie en doorlopend eten en drinken zal de pret niet op kunnen.  Ook hier moet het verkeer wijken voor het plezier. Vanaf donderdag 24 juli tot maandag 28 juli om 11 u. wordt de Bakkerstraat volledig afgesloten voor het verkeer tussen de oprit van de Spar tot Sportpleinstraat. In de Reynoutstraat is enkel plaatselijk verkeer toegelaten en in de Krekelhoek wordt de rijrichting omgekeerd.

Op vrijdag 1 augustus start de Boonwijk met hun jaarlijkse kermis. Vier dagen lang zullen de inwoners er feesten. Op het programma staat onder andere een amusementsquiz, een bingo-avond, een geleide wandeling door de Boonwijk, een rommelmarkt en Oldtimer Toerrit. Kinderen kunnen zich uitleven op de kinderfuif, de kinderkermis, de kinderdisco en de kinderjaarmarkt. Wie sportief aangelegd is kan zich wagen aan petanquen, boogschieten, eierwerpen, kaatsen, kaarten, pandoeren of het “Erop en erover” spel zonder grenzen. Doe daar nog een schep optredens, fuiven, eetfestijn, vuurwerk én boetetocht bij, en je weet waar de lamp brandt, het eerste weekend van augustus.

In Appels gaan dit weekend bovendien de landbouwdagen door. Op zondag 3 augustus zijn er demonstraties met het Belgisch trekpaard, met mennen op kordeel, piramide en vliegend tapijt en vendelen te paard. Doorlopend is er een tentoonstelling over oude landbouwvoertuigen. In de namiddag is er Gymkana, behendigheidswedstrijd voor landbouwtractoren. De landbouwdagen sluiten ze in Appels af met een avondbal.

Conclusie? Wie de komende weken zegt dat er niets te beleven valt in Dendermonde, die liegt!

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Eén reactie

Geef een reactie