Zoek

Vanaf 2009: Nieuwe datum voor Bloemencorso

Sint-Gillis – Al enkele jaren hebben de mensen van het Bloemencorso in Sint-Gillis een probleem: de bloemen. “Zonder dahlia’s, geen bloemencorso”, zo vertelt Eddy Van Gucht van het bestuur. Het probleem is dat er de eerste zondag van september kapers op de kust gekomen zijn. Die dag is er een corso in het Nederlandse Zundert. De week nadien is er een in Valkenswaard. Hoewel die corso’s nog niet zo lang bestaan als die in Sint-Gillis, zijn ze wel veel groter. “In één wagen zitten er evenveel bloemen als in heel onze corso”, klinkt het. Bovendien krijgen ze voorrang van de Nederlandse dahliakwekers, en is Sint-Gillis dus de pineut.

Om dat probleem op te lossen, zal vanaf 2009 het corso in Sint-Gillis verhuizen naar de derde zondag van  september. “Voor die datum hebben we de garantie van de kwekers dat we genoeg bloemen hebben”, aldus nog Eddy Van Gucht.

Corso 2008: Vreemdeters

Bloemencorso 2008Voor het 58ste corso dit jaar verandert er niets: die gaat gewoon door op de eerste zondag van september. Bovendien zal er geen tekort aan dahlia’s zijn. “We gaan dit jaar genoeg bloemen hebben”, zo weet het bestuur.

En die bloemen zullen meer dan nodig zijn. Onder het thema “Vreemdeters” brengen negen groepen op 7 september een bebloemde praalwagen. De veelbelovende titels dit jaar doen alvast watertanden: Fruits de Mer, Ratatouille, Calamares a lo Mejicano, Super Size Me, Oosterse Keuken, Canelotti D’Amore, Bella Italia, Dessert Parade en Turks Fruit.

Naast de grote wagens zijn er ook al 11 inschrijvingen voor het kindercorso, een record.

Klik hier voor de beelden van vorig jaar.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Eén reactie

Geef een reactie