Zoek

Trage Wegen in Dendermonde

Dendermonde/Grembergen – Nu zondag 14 september  staan de Trage Wegen centraal in Dendermonde. Dat is een week eerder dan in de rest van Vlaanderen, waar de Dag van de Trage Weg, pas volgende week wordt gevierd.

Dag van de Trage WegOm de trage wegen in onze stad te laten (her)ontdekken, organiseert Curieus  zondag een speciale fietstocht. De vereniging fietst dan langs vergeten kleine weggetjes en paadjes. Onderweg vertellen twee gidsen, stadsgids Pascal Leys en Peter Van De Vyver van de Dendermondse Milieuraad, over de historische gebeurtenissen en merkwaardige gebouwen langsheen het parcours: een geheime tunnel, een oude Romeinse villa, een middeleeuwse steenbakkerij…

Ook in Grembergen, waar dit weekend kermis wordt gevierd, staan de trage wegen in de kijker. De dienst Groen en Natuur stelt er de inventaris van trage wegen voor, en onthult de gloednieuwe naambordjes. Ook hier kan men op verkenning, te voet of met de fiets. De dienst Groen en Natuur informeert meteen ook over verdachte kruiden.

Praktisch

  • Fietstocht Curieus, zondag 14 september. Vertrek om 14.30 uur op de Grote Markt aan café ’t Belfort. inlichtingen en inschrijvingen bij Niels Tas, Noordlaan 90 bus 7,  9200 Dendermonde, gsm 0474/48 60 42 of niels.tas@skynet.be. Deelname is gratis.
  • Dag van de Trage Weg, zondag 14 september vanaf 14.00 uur. Dokter Haekstraat 6a. Informatie bij de dienst Groen en Natuur, 052/25 11 25 – groen.en.natuur@dendermonde.be
Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie