Zoek

Dendermondse genealogen zijn 25 jaar verenigd

Dendermonde – De Vlaamse Vereniging voor Familiekunde (VVF) werd opgericht op 13 december 1964. Op 16 oktober 1983 werd de afdeling in Dendermonde boven de doopvont gehouden. De vereniging houdt zich specifiek bezig met genealogie, het samenstellen van iemands stamboom. Het gaat om de zoektocht naar de voorouderlijnen van verwanten, zo ver in het verleden als maar mogelijk.

“In die 25 jaar is uiteraard heel wat gebeurd. We mogen fier zijn op de gerealiseerde projecten als vormingsinitiatieven, bronnenbewerking, uitgaven op papier en in digitale vorm, ondersteuning en advies van genealogen, deelname aan en organisatie van congressen, uitbouw van een lokaal documentatiecentrum”, zegt Noëlla Deweirdt.

Om dit jubileum te vieren, organiseert de afdeling op zondag 12 oktober van 10 tot 17 uur de 24ste Oost-Vlaamse genealogische contactdag in het Heilige Maagdcollege.

“Vermits we over flink wat ruimte beschikken, kunt u rekenen op een aantrekkelijk en breed aanbod van verschillende VVF-afdelingen, PC- en informaticatoepassingen, geschiedkundige en heemkundige groepen met hun publicaties, uitgeverijen, antiquariaten, tweedehandsboeken en documentatie”, licht Noëlla Deweirdt toe. “Bovendien wordt bijzondere aandacht besteed aan het belang van DNA-onderzoek. Er zal zelfs gelegenheid zijn om uw DNA te laten testen op een aantal markers aan een zeer aantrekkelijke prijs. Verder zal er een uitgebreide DNA-documentatie corner zijn met aanwezigheid van een DNA-expert die op uw vragen zal antwoorden.”

Meer informatie: www.vvf-dendermonde.be

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie