250 sociale woningen tegen 2017

Sint-Gillis – De gemeenteraad keurde gisterenavond op voorstel van schepen van ruimtelijke ordening Bart Van Malderen het Ruimtelijk Uitvoeringsplan (RUP) Elsbos voorlopig goed. Met dit RUP kan verder gewerkt worden aan de plannen voor dit woonuitbreidingsgebied in Sint-Gillis.

Het openbaar onderzoek loopt vanaf 20 oktober en duurt 60 dagen. Ongeveer eind november zal het stadsbestuur een vergadering organiseren om de buurtbewoners te informeren over de plannen.

Bart Van Malderen: “Ik ben zeer blij dat de gemeenteraad dit RUP voorlopig goed keurde. Deze plannen regelen de bouw van 400 sociale woningen. De bouw hiervan zal gefaseerd gebeuren, het is de bedoelingen om de eerste 250 woningen klaar te hebben tegen 2017. Via een apart inrichtingsplan zullen we er voor zorgen dat deze woonwijk een pareltje qua inrichting en woonkwaliteit zal worden. Bovendien zijn er garanties ingebouwd naar leefbaarheid van de omliggende straten”.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Circus Pipo in Dendermonde

Circus Pipo slaat binnenkort zijn tenten op in Grembergen. De voorstellingen vinden plaats van 11 tem 15 mei 2022 op het Raymond

Geef een antwoord