Zoeken

VC Oudegem start aan eerste seizoen in eredivisie

 Dendermonde/Oudegem – Volleybalclub Oudegem stelde deze week haar eredivisieteam voor in de showroom van sponsor BMW-Romein. Voor het eerst in de clubgeschiedenis speelt de club op het hoogste niveau van de nationale competitie. Komende zondag speelt Oudegem haar eerste wedstrijd tegen Richa Michelbeke in de Sporthal op de Ouburg.

“De club onstond 30 jaar geleden in de schoot van Jeugdhuis Move, de club evolueerde snel en groeide uit tot een ploeg vol spirit en dynamiek”, vertelt voorzitter Gerdi De Kimpe. Dertig jaar later staat de club misschien wel voor haar grootste uitdaging ooit, spelen voor het behoud. “Het zal niet gemakkelijk zijn”, vertelt coach Anja Duyck. “We zullen moeten leren verliezen, want dat hebben we het afgelopen jaar weinig gedaan”. Het zal er dus op aankomen de hoofdjes koel te houden. Anja Duyck bevestigd: “We moeten proberen alle druk weg te houden en steeds positief te blijven, ook al gaat het eens wat minder”.

Oudegem verloor in het tussenseizoen wel bijna een heel team aan speelsters. Sofie Poelmans en An Van Wolvelaer vertrokken naar Wetteren. An Vervaert keert terug naar Lokeren. “Naast deze drie verdienstelijke dames verloren we noodgedwongen met Lise Van Hecke en Hélène Rousseaux twee supertalenten aan projecten die opgericht zijn om een sterke nationale ploeg klaar te stomen met het oog op de Olympische Spelen in Londen”, verduidelijkt voorzitter Gerdi De Kimpe. “Toch hebben we opnieuw een volwaardig en talentrijk team kunnen samenstellen. We haalden Anke Allmeersch van Waregem, Lyn Pauwels (Michelbeke) en Karen Van Renterghem (Blaasveld). Daarnaast konden we de internationale speelster Ineta Savicka (Kieldrecht) strikken”.

Naast het eredivisieteam heeft VC Oudegem ook een team in eerste provinciale, dat eveneens eind vorig seizoen promoveerde, en een bloeiende jeugdwerking.

Wie VC Oudegem in ereklasse aan het werk wil zien, zakt best komende zondag om 18u.00 af naar de Sporthal in Oudegem.
Meer info: www.volley-oudegem.be

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie