Zoeken

Baasrode viert de Schelde

Baasrode РDe Scheldefeesten, een organisatie van het Baasroodse feestcomit̩, brengt naar jaarlijkse gewoonte weer leven in de deelgemeente. Van vrijdag 19 tot dinsdag 23 september moet je in Baasrode zijn.

Vrijdag worden de feesten om 19.00 uur in gang geschopt. Tegelijk opent in de houten loods de een tentoonstelling met 12 lokale kunstenaars, schilders en beeldhouwers. Wie liever zijn weekend niet met kunst start, kan vanaf half negen uit de bol gaan op de tonen van Eddy del White.

Op zaterdag is het vanaf 13.00 uur feest met rommelmarkt, demonstratie van de brandweer, optredens en kindervermaak. Vooral de vlootparade op de Schelde is een aanrader voor al wie van varend erfgoed houdt. ’s Avonds is er barbecue, vuurwerk en nog meer muziek.

Ook op zondag is er voor elk wat wils met oude Amerikaanse wagens, optredens, opnieuw een vlootparade, en braderie. Wie vroeg genoeg op de afspraak is, kan de mis en scheldewijding meemaken (10.00 uur) en het aperitiefconcert bijwonen (11.00 uur).

Dinsdag worden de feestelijkheden afgesloten met de jaarmarkt waaraan de plaatselijke scholen meewerken.

Alle informatie op www.scheldefeesten.be.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie