Zoek

Hilde Dierickx vraagt atletiekpiste

Dendermonde – Tijdens de gemeenteraad van september vroeg Hilde Dierickx (Open VLD) aan het stadsbestuur waarom Dendermonde geen degelijke atletiekpiste had. “Dendermonde beschikt niet over een atletiekpiste die naam waardig”, stelde het gemeenteraadslid. Dierickx, zelf ooit een Belgische topatltete, wees de meerderheid er op dat atletiek in de lift zit, onder andere dankzij Start-to-Run, en dat een grondige renovatie van de atletiekbaan aan de sporthal in Sint-Gillis nodig was. Daarnaast vroeg ze hoe het was met de Finse piste rond de nieuwe sporthal zou aangelegd worden.

Schepen Bart Van Malderen, niet bevoegd voor sport maar afgevaardigd beheerder van het Autonoom Gemeentebedrijf die de sporthal beheert, wees op de zeer hoge kostprijs van zo’n piste. Bovendien, zo zei de schepen, is er jaarlijks 4000 euro die dient voor onderhoudswerken van bestaande 400-meterbaan: jaar na jaar zorgt die voor een verbetering van de piste. Tenslotte wees Van Malderen erop dat wie aan Start-to-Run doet heeft geen piste nodig heeft. In Dendermonde is ook maar een “beperkte groep”, zo zei de schepen, die aan atletiek doet.

Daarop vroeg gemeenteraadslid Dierickx zich luidop af of het misschien net het ontbreken van een degelijk piste was die atleten naar de buurgemeenten dreef…

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie