Meer personeel voor gevangenis

Dendermonde – Leen Dierick vernam van Minister Jo Vandeurzen dat gevangenis en het Justitiehuis van Dendermonde zeer binnenkort kunnen rekenen op meer personeel. Ze stuurde hierover vandaag een persmededeling rond.

“In de gevangenis van Dendermonde voerden de cipiers de afgelopen jaren actie tegen het aanslepende personeelstekort. Dendermonde kent daarmee een droevige geschiedenis van gevangenisstakingen. Het nijpende personeelstekort verziekt de werksfeer en mondt uit in acties. Om een aantal zaken te realiseren is er immers een minimum aan personeel noodzakelijk. De lokale politie deelt mee in de klappen, want zij kon de bewakingsdienst tijdens de afgelopen staking niet overnemen, omwille van het feit dat zij zelf ook overbelast zijn”, laat Leen Dierick weten. “Ook het personeel van het Justitiehuis trok al aan de alarmbel, omdat ook zij al jarenlang kampen met moeilijkheden op het gebied van werklast, personeel en accommodatie. Door deze erbarmelijke toestand komt zelfs de uitvoering van de voorgestelde beleidsmaatregelen in gevaar. Nochtans juicht het personeel de voorstellen van de minister toe, maar door de afwezigheid van voldoende personeel kan ze deze amper realiseren.”

De aanwervingen zijn nu volop aan de gang. “Eind november zal het personeelsbestand van de gevangenissen en justitiehuizen, verspreid over het hele land, versterkt zijn met ruim 1.300 mensen. Dendermonde zal daarvan een grote hap innemen”.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Vicaris valt 2 keer in de prijzen

De Dendermondse brouwerij Dilewyns werd vorige maand tijdens de Belgian Beer Awards bekroond met liefst 2 prijzen. “We behaalden de gouden medaille

Volkskunstgroep Reynout viert 75 jaar

Precies 75 jaar geleden beslisten enkele enthousiaste jongeren ook in Dendermonde een volkskunstgroep op te richten. Enkele maanden later werd Reynout boven

Geef een reactie