Zoek

VVF Dendermonde bestaat 25 jaar

Dendermonde – De Dendermondse afdeling van de Vlaamse Vereniging voor Familiekunde bestaat 25 jaar. Op zondag 16 oktober 1983 werd de afdeling, onder auspiciën van het toenmalige stadsbestuur, opgericht. Om dat te vieren is er op zondag 12 oktober 2008 de 24ste Oost-Vlaamse genealogische contactdag en boekenbeurs.

VVF-Dendermonde is er in de loop van die 25 jaren uitgegroeid tot een degelijk platform voor genealogen en aanverwante onderzoekers. De vereniging heeft al meer dan 80 bronnenbewerkingen in de vorm van repertoria, volkstellingen, regesten, staten van goed en zo meer op haar palmares. Via de uitgave van een tweemaandelijks ledenblad, vormingssessies en de uitbouw van het degelijk documentatiecentrum ‘Prinsenhof’ is de VVF een ernstige partner op het culturele veld.

Al wie geïnteresseerd is in zijn familiegeschiedenis in de ruimste zin van het woord kan elke tweede donderdag van de maand terecht in de Schepenzaal van het Dendermondse stadhuis waar een voordracht over een genealogisch onderwerp doorgaat. Elke derde donderdag van de maand kan men van 19.30u tot 22.00 u terecht in het documentatiecentrum Prinsenhof (Vlasmarkt 29, 2de verdieping), om een uitgebreide mediatheek met meer dan tweeduizend naslagwerken en ruim 50.000 historische documenten te consulteren. Bovendien staan enkele specialisten steeds klaar om vragen te beantwoorden of tips te geven.

De contactdag, nu zondag, heeft als thema ‘Genealogie en DNA’. Iedereen kan er terecht voor informatie en documentatie over genealogie, heraldiek, heemkunde, geschiedenis, softwarepakketten, uitgeverijen, antiquariaat, DNA-onderzoek en computertoepassingen. De contactdag/boekenbeurs gaat door op zondag 12 oktober van 10.00 tot 17.00 u in de feestzaal van het Heilige Maagdcollege te Dendermonde.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie