Trainersduo neemt ontslag bij Dendermondse rugbyclub

Sint-Gillis – De Dendermondse Rugbyclub, die in eerste nationale speelt, is slecht aan het nieuwe seizoen begonnen. Het trainersduo Marc en Eric Delreux namen, zoals dat dan gaat in eerste klasse, afgelopen vrijdag ontslag als hoofdcoaches. Na Ottignies is het reeds de tweede club uit eredivisie die haar trainers zo vroeg in het seizoen ziet vertrekken.

De Dendermondse Rugbyclub erkent dat de langetermijnvisie van het clubbestuur wel eens durfde verschillen van dat en van de broers Delreux. Deze internationaal geschoolde trainers – “wellicht de beste rugbytrainers die ons land herbergt”, aldus de club – staken nooit onder stoelen of banken dat ze de Dendermondse ploeg wilden uitbouwen tot de eerste Belgische professionele rugbyclub, met alles wat daarbij hoort. Het bestuur van DRC was bereid een eind mee te gaan in deze ambitie, maar een verschil in zienswijze over het aanbod van de club heeft uiteindelijk tot een onherstelbare breuk geleid.

“Onze visie omtrent een gediversifieerd aanbod in de club is gebotst met de vrij enge visie van vooral Marc Delreux”, aldus clubmanager Alain Buyens. “Waar wij in Dendermonde rugby wensen aan te bieden op àlle niveau’s (zowel regionaal als nationaal) zag hij een combinatie tussen hoog competitief rugby en recreatief trugby helemaal niet zitten. De breuk was uiteindelijk onvermijdelijk”.

Voorzitter Kris Van Damme vult aan: “Vooral de start van een 3de Dendermonds team in de regionale competitie heeft kwaad bloed gezet bij Marc Delreux. Voor hem moesten en zouden al die jongens onderdeel uitmaken van zijn project, en dus volop gaan voor toprugby. Dat botste met onze opinie over een brede clubwerking, waarin iedereen rugby moet kunnen beoefenen op zijn eigen niveau.”

Het bestuur van de Dendermondse topclub gaat meteen op zoek naar een volwaardig alternatief.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Editie brengt nieuws uit Dendermonde

Nieuwe planten ruil- en weggeefmarkt

Op 6 mei organiseren FERM en Tuinhier Grembergen opnieuw een planten ruil-en weggeefmarkt op het kerkplein in Grembergen. Kamerplanten, groente- en fruitplanten,

Geef een reactie